Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Дії з’явилася ще одна послуга напередодні зими – як вона допоможе українцям

Застосунок також підключився до зимової підготовки й забезпечив користувачів корисною послугою з огляду на потенційні проблеми зі світлом

Фото: Pexels

Пункти незламності стануть ближчими до українців завдяки Дії

Фото: Pexels

У мобільному додатку "Дія" з’явилася потрібна всім українцям послуга. Тепер кожен користувач матиме доступ до інтерактивної мапи з усіма відкритими Пунктами незламності. Причому вона працюватиме навіть без увімкненого інтернету.

Про це розповіла пресслужба Дії в Telegram.

З огляду на ймовірні проблеми з постачанням електроенергії споживачам по Україні почали відкривати Пункти незламності – місця зі світлом і зв’язком навіть в умовах блекауту. Щоб знайти найближчий до свого місця перебування Пункт, можна скористатися Дією на смартфоні.

Інтерактивна мапа покаже всі доступні локації в області, а завантаживши її один раз при ввімкненому інтернеті, більше не доведеться використовувати трафік. Тобто карта залишиться з вами навіть без мережі.

Щоб знайти сервіс, необхідно:

  • авторизуватися в застосунку;
  • клікнути на кнопку "Послуги";
  • обрати "Пункти незламності";
  • вказати свою область;
  • надати доступ до геолокації.

Дія підтягне Пункти незламності в радіусі 1,5 км. Якщо не хочете вмикати виявлення розташування, то доступний пошук вручну по регіону. Також з корисного – мапа дозволяє перевірити наявність інтернету, обігріву, генератора, мобільного зв’язку, пандуса тощо.

З безпекових міркувань Пункти незламності не відображатимуться в кількох областях України. Вони будуть повністю недоступні в Херсонській, Донецькій, Запорізькій та Луганській областях, частково – у Харківській, Чернігівській, Дніпропетровській та Миколаївській.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що згодом функціонал розширять і додадуть змогу переглядати фотографії Пунктів, ставити оцінки, залишати відгуки тощо.

Укрзалізниця також масштабно підготувалася до зими

Раніше ми розповідали, що національний залізничний перевізник вже облаштував деякі вокзали Пунктами незламності. Відомо, що вони розташовані у Херсоні, Києві, Львові, Миколаєві, Слов'янську, Краматорську тощо – всього на 96 залізничних вокзалах по всій Україні. І список буде розширюватися з часом.

"Ми заздалегідь розпочали підготовку до зими та вже з жовтня поетапно відкриваємо наші пункти незламності на вокзалах. Тут є все найнеобхідніше, що може знадобитися під час блекауту", – уточнив голова правління УЗ Євген Лященко.

На місці відвідувачі вокзалу зможуть підзарядити гаджети, зігрітися та відпочити. Резервне електроживлення працює від системи Starlink. Тож навіть у складних зимових умовах українці не залишаться без світла і тепла.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українці зможуть повертати вклади зі збанкрутілого банку через Дію. Також ми повідомляли, що в Дії анонсували нову послугу та розповідали, яке нововведення чекає на українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.