Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Доля конфіскованих квартир вирішена: в Раді ухвалили новий проєкт

Відповідний проєкт закону Кабінет міністрів схвалив на засіданні 27 жовтня 2023 року

Фото: Pexels

Кабмін запропонував новий законопроєкт

Фото: Pexels

Останнім часом в Україні з'являється багато законопроєктів, які пов'язані з майном. Кабінет міністрів запропонував розширити дію закону про приватизацію державного і комунального майна на житлову нерухомість, стягнену в дохід держави за рішенням суду відповідно до закону про санкції.

Про це повідомив представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук.

Про що новий законопроєкт

Йдеться про віднесення конфіскованих квартир, щодо яких уряд визначить такий спосіб виконання рішення суду, до обʼєктів малої приватизації.

Пропонується встановити, що на приватизацію обʼєктів державного житлового фонду, конфіскованих за законом про санкції, не поширюється дія закону про приватизацію державного житлового фонду.

Зазначається, що наразі відповідний законопроєкт у парламенті ще не зареєстровано.

Які ще законопроєкти були зареєстровані останнім часом

Ми вже писали про законопроєкт щодо зменшення призового віку. Зазначається, що верхня межа граничного віку перебування призовників на військовому обліку впаде від 27 років до 25. Тобто, вже після чверті віку чоловік стане військовозобов’язаним.

Але станом на жовтень 2023 року, призвати на строкову військову службу можуть придатних для цього чоловіків від 18 до 27 років, які не мають права на звільнення або відстрочку від призову. Це буде продовжуватися до ухвалення вищезгаданого документа президентом.

Наголошується, що призовники віком до 27 років не можуть бути призвані на строкову службу під час воєнного стану, але вони можуть бути призвані на військову службу під час мобілізації, якщо така потреба виникає в умовах загрози національній безпеці. Тобто якщо чоловік має статус "призовника", його не можуть мобілізувати без згоди до досягнення 27 років, якщо ж він має статус "військовозобов'язаного" – мобілізувати можуть.

Натомість мобілізовувати та відправляти на фронт можуть:

  • придатних та обмежено придатних чоловіків віком від 27 до 60 років;
  • придатних та обмежено придатних чоловіків від 18 до 27 років, якщо вони вже проходили строкову службу й проходять військову службу в запасі або резерві;
  • призовників-добровольців віком від 18 до 27 років, які не проходили строкову службу;
  • знятих та виключених з військового обліку чоловіків, якщо ВЛК визнає їх придатними або обмежено придатними за станом здоров’я і якщо вони не здійснили тяжкий злочин, при якому мобілізація заборонена.

Наразі законопроєкт не вважається дійсним, адже не був підписаний Володимиром Зеленським.

Раніше ми писали про скандальні законопроєкти, які реєстрували в Верховній Раді у 2023 році. Також ми пояснювали, чи можуть служити чоловіки, яким за 60 років, згідно з новим законопроєктом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.