Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Арахамія анонсував нові "весняні посадки": кому потрібно непокоїтись

Розповідаємо про ситуацію з обшуками 1 лютого

Фото: Facebook, пресслужба СБУ. Колаж: Pro Гроші

Українцям розповіли про обшуки у високопосадовцях 1 лютого

Фото: Facebook, пресслужба СБУ. Колаж: Pro Гроші

Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія підтвердив, що 1 лютого українські правоохоронці обшукують олігарха Ігоря Коломойського, колишнього главу МВС Арсена Авакова та ще низку політиків найвищого рівня.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Країна під час війни буде змінюватися. Якщо хтось не готовий до змін, то держава сама прийде і допоможе їм змінитися", — йдеться у повідомленні.

Наразі відомо, що обшуки тривають:

  • в Податковій службі;
  • у Ігоря Коломойського щодо Укрнафти;
  • у Арсена Авакова;
  • у Вадима Столара.

До того ж за інформацією Давида Арахамії, правоохоронці вже вручили підозри деяким високопосадовцям з Міністерства оборони. Також Арахамія анонсував, що 1 лютого відбудеться звільнення всього керівного складу Митниці.

Низка обшуків 1 лютого

Слідчі дії спочатку відбулися у будинку, у якому нині фактично живе український олігарх Ігор Коломойський. Правоохоронці відвідали бізнесмена через підозру у можливих махінаціях в компаніях Укртатнафта та Укрнафта, а саме – відсутність сплати митних платежів та розтрата нафтопродуктів на 40 млрд гривень.

Також спецслужби навідалися до ексглави МВС Арсена Авакова. Сам Аваков пояснив, що правоохоронці цікавляться інформацією щодо придбання французьких вертольотів Airbus у 2017 році.

Ще співробітники СБУ влаштували обшуки у депутата Вадима Столара. Це може бути пов'язано із підозрою у фінансуванні тероризму.

Раніше ми розповідали, чому президента Мотор Січі В'ячеслава Богуслаєва запідозрили у співпраці з терористами так званої ДНР. Також ми писали, що Зеленський відправляє у відставку низку чиновників.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.