Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не менш потужний, ніж блекаут. Військові назвали новий метод РФ терору українців

Українців закликали не жити в очікуванні ракетного удару з боку Росії та не піддаватися інформаційному тиску

Колаж: Pro Гроші

Українцям пояснили, чи готуватися до нового удару РФ

Колаж: Pro Гроші

В Україні зберігається загроза ракетних обстрілів об'єктів критичної інфраструктури найближчим часом, на фоні чого Росія намагається спровокувати паніку серед українців.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

За його словами, окрім прямих ракетних ударів, Росія також хоче посіяти паніку серед українців на фоні постійного очікування блекауту.

"Зберігається загроза завдання противником найближчим часом ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури України та військових об'єктах. Цілями дій ворога є викликати паніку в населення для дестабілізації внутрішньої обстановки", – сказав Громов.

Він також повідомив, що з початку тижня українські військові фіксують активність російських стратегічних бомбардувальників Ту-95. Вони виконували польоти у повітряному просторі Саратовської, Самарської та Оренбурзької областей РФ, а також на сході РФ та в акваторії Баренцевого моря.

Росія робить "вкиди" та сіє паніку

Секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов пояснив, що інформацію про ймовірні майбутні обстріли потрібно брати тільки з перевірених джерел, адже Росія робить багато "вкидів" в інфопростір.

Данілов закликає українців не переживати й не жити в очікуванні масованих ракетних ударів, адже система оповіщення завчасно попередить про повітряну тривогу.

"Я хочу всіх заспокоїти. Коли буде ракетний обстріл, влада обов'язково вас про це буде повідомляти. Не треба жити постійно в очікуванні якихось неприємностей. Живіть своїм життям, яке і так складне", – сказав секретар РНБО в ефірі телемарафону.

Начальниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк також раніше закликала "не розганяти паніку". Водночас вона не виключила ймовірності чергового обстрілу РФ найближчим часом та пояснила, що ворог використовує інтервали у 7-10 діб для того, щоб підготувати свої потужності.

За словами Гуменюк, Росія може завдати удару будь-коли, адже зосереджує літаки та ракетоносії, що свідчить про підготовку до ракетного удару.

Гуменюк пояснила, що інформація про "вирішальну ракетну атаку" – це потужний інформаційний тиск на Україну, який вигідний Росії.

Крім того, увечері 27 листопада президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян з попередженням, що Росія готує нові обстріли. Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія також закликав українців готуватися до повторних тривалих відключень світла та попросив заздалегідь приготувати запаси продуктів у сухому вигляді на тривалий період. Арахамія переконаний, що вже найближчим часом будуть "нові блекаути".

Раніше ми писали, що банки готуються, що блекаут триватиме до 10 днів. Також ми розповідали, що українців закликають готувати екстрену валізку на зиму та пояснювали, що у ній має бути.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.