Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Золота жила. Як TikTok допоможе заробляти реальні гроші та піднятись на новий рівень

Занурюємось у історію української підприємиці, яка розкрутила у TikTok свій магазин і підняла свій бізнес на новий рівень

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

ТіkТоk може розркрутити ваш бізнес навіть з нуля

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ще кілька років тому бізнес дивився на ТіkТоk з поблажливістю, або взагалі не дивився. Тепер все змінилося, і соцмережа стала ключем до популярності та способом скоротити бюджет на рекламу ледь не до нуля. Варто вашому відеоролику "залетіти" в рекомендації та, якщо людям сподобається, число покупців може різко зрости.

Сайт Pro Гроші поспілкувався з українською підприємицею, яка на власному прикладі показала, як з допомогою соцмереж можна перейти на новий рівень ведення бізнесу. Олена Дєєва є власницею магазина косметики SHOPTOP COSMETICS, який починав з онлайн-продаж, а тепер має "фізичний" відповідник у Києві і готова поділитися історією свого успіху та тим, як у цьому допомагає ТіkТоk.

Далі оповідь вестиметься від першої особи, щоб краще зануритись в історію героя.


З чого все почалося?

Цікавість до косметики у мене була давно, ще після школи, коли я вступила до Запорізького медичного коледжу, в період навчання із задоволенням відвідувала курси консультанта відомої косметичної фірми.

Памʼятаю, як я в гуртожитку ходила з каталогом по кімнатах подружок і ми розглядали глянцеві сторінки, які можна було потерти й відчути аромат парфумів або знайти новий тестер крему. Я займалася цим декілька років і це приносило неабияке задоволення, а також непоганий заробіток.

Занурення у соцмережі

Приблизно у 2010 році, коли зʼявилась соцмережа "ВКонтакте", я спостерігала за сторінками з косметикою, яких було дуже мало.

Через декілька років я знайшла там один із перших українських магазинів косметики й зробила замовлення копії відомого бренду. Це був 2012 рік. Після цього замовлення, я подумала: "а чому б і мені не спробувати також продавати косметику?"

Я почала активно вивчати цю тему. Створила сторінку в соцмережі, знайшла постачальника в місті Дніпро, і почала продавати косметику по системі дропшиппінгу. Через деякий час в мене зʼявилися перші замовлення і перші клієнти. Я безмежно раділа, оскільки в мене все виходило і це був додатковий прибуток до моєї основної роботи, на той момент я працювала медичною сестрою в лікарні.

Через кілька місяців я почала викупати товар у постачальника, щоб він був у мене в наявності, тому що вже цікавилися косметикою мої знайомі, друзі.

У 2014 році я пішла у декретну відпустку й у мене зʼявилося більше часу на розвиток своєї маленької справи, але все ще серйозно я до цього не ставилася, хоча мріяла про великий налагоджений бізнес у майбутньому.

Перехід в Instagram

Після того як соціальна мережа "ВКонтакте" стала забороненою в Україні, я перейшла до іншої — Instagram, яка мені була зовсім незнайомою. Я почала її активно вивчати, аналізувати алгоритми її роботи, слідкувати за блогерами та розвивати свій онлайн магазин, уважно слідкуючи за трендами Instagram.

Протягом трьох років я активно працювала в Instagram. В цей період було багато труднощів — від блокування сторінки та рекламних кабінетів до непрацюючої реклами у блогерів. Але я не здавалася, аудиторія магазину поступово збільшувалася і невдовзі вже сягнула 150 тисяч підписників.

З цього часу я зрозуміла, що треба далі змінювати своє життя: я звільнилася з основної роботи, зареєструвалася як фізична особа підприємець, і розпочала новий етап розвитку своєї справи.

Я вважаю, що Instagram приніс мені найбільше користі, оскільки саме там я змінила ставлення до косметики від "захоплення" до основного заробітку. Після опанування Instagram я відкрила офіс, у мене зʼявився склад з косметикою і перші співробітники. Я вже повністю могла себе забезпечувати і відкладати кошти з прибутку.

Мерщій у ТіkТоk!

Щойно зʼявився ТіkТоk я зрозуміла, що потрібно діяти терміново і встигнути "впіймати хвилю".

Нову соціальну мережу, яка набирає популярність, потрібно максимально використати для бізнесу. Спочатку я просто спостерігала за цікавими відеороликами, а потім збагнула, що деякі містять в собі спонукання до дії — до покупки якогось товару.

Це міг бути огляд на будь-які речі домашнього використання, косметику, одяг. Користувачі ненавʼязливо знімали про щось відео, воно потрапляло в тренди, і вже після цих відеороликів можна було купити різні корисні штуки для дому, і використовувати якісь лайфхаки ТіkТоk для полегшення свого життя. Це дуже затягувало, оскільки такий формат був новим і цікавим.

З самого початку я стовідсотково знала, що ця соціальна мережа принесе користь, якщо я буду потрапляти в рекомендації. Я одразу зазначила в шапці профілю ТіkТоk посилання на сторінку Instagram, де вже був розкручений магазин косметики з великою аудиторією, і почала знімати.

Повна заміна рекламі

Довгі місяці я придумувала цікаві відеоролики. Ночами вивчала алгоритми. Намагалася зняти ідентичні відео, які вже були в рекомендаціях ТіkТоk, але тривалий час нічого не виходило. Магазинів косметики в цій соціальній мережі не було зовсім, і це зіграло дуже важливу роль.

Приблизно через рік користування цією соціальною мережею моє перше відео потрапило в рекомендації і одразу на 1 млн переглядів. Це був відеоролик про рідкі панчохи для ніг з асортименту магазину. Від такого активу я була дуже спантеличена, оскільки отримала величезну кількість замовлень на ці панчохи. Це був перший відеоролик, який потрапив на 100% в аудиторію, але і водночас він приніс дуже багато хейту, який було важко витримати. Чим, в принципі, ТіkТоk і відрізняється від Instagram. Критики в ТіkТоk завжди вистачає.

Мої відео почали потрапляти в рекомендації все частіше, і ТіkТоk діяв як рекламна платформа для мого магазину, через яку люди переходили в Instagram і робили там замовлення. Вперше за всі роки існування мого магазину в Instagram аудиторія почала зростати без реклам блогерів та Facebook. На вулицях почали все частіше впізнавати.

Вже понад рік я не купую рекламу у блогерів. Аудиторія магазину зросла до 220 тисяч підписників, і це в основному та, яка прийшла з ТіkТоk. Раніше на рекламу я витрачала великі гроші, щоб отримувати до 50 замовлень в день. Зараз я таких коштів на рекламу не витрачаю.

Як розкрутити свій бізнес у ТіkТоk?

Складно відповісти на це запитання, але, все ж таки, я вважаю, що ніякий СММ -спеціаліст в цьому не допоможе.

Цим потрібно "горіти", вивчати відеоролики розкручених блогерів, аналізувати вірусні відеоролики й створювати свої на основі трендів.

Я гадаю, всі бачили вірусне відео з хлопчиком який казав мамі "…нічо… помиєм… не плач… Успокойся… не псіхуй…". Він розсипав муку, і мама зняла це на відео. Під звук цього ролику в ТіkТоk було знято багато роликів на різні тематики.

Я також зняла своє відео, але повʼязала його з косметикою. Оскільки як раз до нас приїхала партія розбитих флакончиків пілінгу для обличчя, то ми вирішили показали це в ТіkТоk саме під звук з відео з хлопчиком. Звісно і воно також попало в рекомендації.

Що працює у ТіkТоk?

Пряма реклама в ТіkТоk не працює. Дивитися просто картинки або відео під музику — це вже пройдений етап. Люди заходять в ТіkТоk відволіктися від буденності, отримати позитивні емоції. Це, насамперед, розважальна мережа, і в ній відеоролики більше розважального жанру, що основані на життєвих факапах, цікавих робочих моментах, корисних лайфхаках, і тут потрібно шукати золоту середину.

Не нав’язувати свій товар, а зацікавлювати веденням сторінки смішними відеороликами, розповідями про корисні лайфхаки, про історії з життя магазину або ситуаціями, які виникають з клієнтами. І тут головне — не перегнути.

Як магазин став "реальним"

Підштовхнула до цього (відкриття фізичного магазину) ситуація в країні, і я зрозуміла, що життя надто коротке, і потрібно втілювати мрії зараз.

Ну і також звісно цікавість того, як будуть реагувати підписники на наш офлайн-магазин. ТіkТоk дав чималу впізнаваність нашого магазину. Я впевнена, що кожен третій активний український користувач цієї соцмережі потрапляв на наші відеоролики або став нашим клієнтом.

Я вважаю ТіkТоk мережею можливостей. Особисто бачу, як зараз нові магазини швидко набирають аудиторію за допомогою цієї соціальної мережі. Одне вірусне відео може повністю змінити життя і дати можливість заробляти в інтернеті.

Раніше ми вже розповідали про "біль" бухгалтерів нового покоління, а також про що мовчать молоді вчителі і чого чекають найбільше.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.