Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Заробити на міді можуть всі: скільки коштує кілограм брухту на OLX

Шукати оголошення про здачу на брухт одного з найдорожчих металів можна на порталі OLX, хоча не всі компанії одразу вказують ціни

Фото: Pexels

Вартість кілограму брухту міді на сайті OLX у жовтні

Фото: Pexels

Мідь – дуже популярний метал, який охоче приймають на брухт. Більше того, за нього платять майже найдорожче серед усіх матеріалів, а українці можуть легко знайти його в домашніх умовах. Шукати інформацію про прийом міді вигідно на порталі оголошень OLX, хоча не завжди компанії одразу вказують актуальну вартість кілограма металу.

Сайт Pro Гроші розповідає, за скільки можна продати мідь на OLX наприкінці жовтня.

Ціни за кілограм міді в Україні

Серед останніх пропозицій невелику ціну за кілограм брухту металу встановили у Запоріжжі, хоча вимагають від клієнтів самостійно привозити мідь у пункт збору. Зазвичай, якщо компанія пропонує послуги транспортування, то платить менше, аби компенсувати витрати на пальне. А в разі доставки власником брухт купують за вищою ціною.

Цього разу спрацювала інакша система – українці можуть здати матеріал за 267 грн/кг. Що цікаво, на сайті місцевої фірми, яка також займається прийомом чорних і кольорових металів, вказана більша ціна – 283 грн за незасмічену мідь.

Ціни за брухт міді у Запоріжжі
Ціни за брухт міді у Запоріжжі
Фото: Скріншот

В Одеські області оптовий прийом мідних проводів в ізоляції здійснюють за 250 грн/кг. Тоді як продаж окремо по кілограмах буде вигідніший – до 350 грн, залежно від ваги виробу.

На Сумщині пропонують трохи вищу ціну за мідний брухт – 270 грн/кг, що є середнім показником по Україні. Крім того, якщо клієнт перебуває в межах обласного центру, то вивіз металу безплатний.

У Кривому Розі встановили ще більшу вартість за кілограм – 280 грн, у Києві та по регіону можна продати мідь в середньому за таку ж ціну. Але варто зважати на засміченість та зовнішній вигляд металу: стружка, бруд та іржа не допоможуть заробити по-максимуму. Деякі компанії не дадуть більше 260 грн/кг, якщо потрібно додатково очищати вироби.

Найбільшу ціну на OLX пропонують у Харкові – 300 грн/кг за брухт чистої електротехнічної міді. Тоді як на сайті місцевого пункту прийому можна побачити пропозицію максимум 265 грн.

Вартість брухту міді у Харкові
Вартість брухту міді у Харкові
Фото: Скріншот

Де знайти мідь вдома

Раніше ми розповідали, що в домашніх умовах зовсім не важко відшукати трохи брухту кольорового металу. Потрібно лише розібратися, де його найбільше. Варто оглянути такі предмети:

  • побутову техніку;
  • меблеву фурнітуру;
  • кухонні прилади;
  • нумізматичну продукцію;
  • твори мистецтва.

Найбільше міді у старих радянських холодильниках, тому якщо десь у підвалі чи на горищі завалялася непрацююча техніка, можна сміливо продавати, заробивши одночасно на чорному та кольоровому металі. Джерелом брухту також є пральні машини, телевізори, фени, мікрохвильовки.

Немало матеріалу знаходиться у дверних ручках, замкових виробах, кріпленнях, гачках, петлях, навісі та деталях каналізації. З міді виготовляють деякі монети, прикраси, статуетки, погруддя і музичні інструменти.

До речі, у жовтні ціни на брухт трохи виросли, якщо порівнювати з літнім періодом. Тоді компанії давали за мідь у середньому 220-240 грн за кілограм, подекуди можна було зустріти ціну 280 грн, але швидше як виняток, ніж правило. Така тенденція не дивна, оскільки зазвичай у холодну зимову пору брухт дорожчає, а літом дешевшає. Рекомендується накопичувати метали саме теплими місяцями, а восени і взимку продавати.

Раніше сайт Pro Гроші писав, скільки коштує 1 кг чорного металу в жовтні. Також ми повідомляли, що ціни на брухт невпинно падають та розповідали, що відбувається на світовому ринку металів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.