Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

"єППО": як українці можуть допомогти збити російські дрони та ракети – інструкція

В Україні запрацював мобільний застосунок, через який можна передавати інформацію підрозділам ППО

Колаж: Pro Гроші

Додаток "єППО" допомагає фіксувати повітряні цілі РФ

Колаж: Pro Гроші

В Україні створили застосунок для мобільних телефонів, який допоможе підрозділам ППО доповнити радіолокаційну інформацію про повітряну ціль, щоб потім її знищити.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ розвідки Міноборони.

Мобільна програма називається "єППО". Її вже можуть встановити власники смартфонів на операційній системі Android. Додаток доступний для завантаження на Google Play Маркет.

Тож тепер кожний українець може долучитись до протиракетної та протиповітряної оборони нашого неба.

Як працює додаток

Насамперед його потрібно встановити на свій смартфон та пройти авторизацію за допомогою "Дії". Після цього треба натиснути "Тест", щоб переконатися, що все працює, і бути готовими сповістити зенітників про побачену загрозу.

Алгоритм дій наступний:

  • ви побачили повітряну ціль, наприклад, крилату ракету чи дрон-камікадзе;
  • відкриваєте застосунок "єППО" на смартфоні;
  • вибраєте тип повітряної цілі;
  • направляєте смартфон у напрямку руху цілі;
  • натискаєте велику червону кнопку.

Фахівці ППО побачать відмітку на мапі, вона доповнить радіолокаційну інформацію, після чого ціль зіб'ють.

Наразі застосунок "єППО" доступний для платформи Android. Також розробники займаються створенням версії для iOS. Її поява очікується за декілька тижнів.

Один із розробників Геннадій Сульдін повідомив, що мобільну програму розробляли, постійно консультуючись з справжними фахівцями української ППО. Від самого початку розробка була узгоджена с командуванням ОК "Південь" та старшими офіцерами Повітряних Сил ПВК "Південь".

Як відомо, протягом останнього тижня Росія активізувала обстріли по всій території України. Ворог атакував військову та енергетичну інфраструктуру. А ракети та безпілотники, які запускали росіяни, бачили ледь не в кожній області України.

Особливістю атак останніх тижнів стали так звані безпілотники-шахіди, які Росії передав Іран. Такі дрони летять значно повільніше, ніж ракети, та мають гучний звук, схожий на роботу мопедів. Крім того, російські військові запускають безпілотники для проведення розвідки. Тож ворожих повітряних цілей над Україною значно побільшало.

Раніше до Дня захисників та захисниць України ми розповідали історію досвідченого юриста, який не маючи жодного бойового досвіду, пішов на фронт боронити українців від російських загарбників.

Також сайт Pro Гроші пояснював, які бувають види повісток в Україні і чи завжди отримання повістки означає, що людину відправлять на фронт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.