Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Відновлення після окупації: у Бучі знову відкриють центр підтримки підприємців Дія.Бізнес

У Мінцифри анонсували відкриття центру підтримки підприємців Дія.Бізнес на Київщині

Фото: Мінцифра; Колаж: Pro Гроші

У Бучі запускають відновлений центр підтримки підприємців

Фото: Мінцифра; Колаж: Pro Гроші

У Бучі Київської області запускають відновлений центр підтримки підприємців Дія.Бізнес.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

"До 24 лютого центри Дія.Бізнес були просторами, в яких українці могли отримати безоплатні консультації, відвідати освітні події для підприємців, орендувати зали для подій, протестувати свій продукт у спеціальній pop-up-локації. Після широкомасштабного вторгнення центри стали ще й ініціаторами відновлення бізнесу, допомагали з релокацією та експортною діяльністю", - сказано в повідомленні.

У Мінцифрі додали, що під час окупації Київщини 280 квадратних метрів центру Дія.Бізнес у Бучі, як і весь житловий квартал, були захоплені військовими рф та серйозно пошкоджені. "Друга армія" понівечила все — обстріляла стіни, вікна та навіть стільці.

У відомстві додали, що Мінцифра за підтримки компаній Visa й Caparol відновила Дія.Бізнес у Бучі та відкриє двері для теперішніх і майбутніх підприємців.

Відкриття заплановане на 29 вересня, на ньому, зокрема, буде присутній міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Що таке Дія.Бізнес?

Дія.Бізнес — це масштабний національний проєкт із розвитку підприємництва та експорту, який ініціювало Міністерство цифрової трансформації України в лютому 2020 року.

З травня 2021 року ‌проєкт реалізується Міністерством цифрової трансформації України спільно з Офісом з розвитку підприємництва та експорту. Проєкт складається із порталу business.diia.gov.ua, а також мережі центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес.

До 24 лютого Мінцифра разом з партнерами запустили 11 таких центрів по всій Україні. Центр Дія.Бізнес у Бучі офіційно запрацював 10 грудня 2021 року.

Все більше цифрових можливостей

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров анонсував кілька нововведень у застосунку "Дія", які спростять чимало паперових процедур.

Розповідаємо, які нововведення чекають на українців у застосунку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.