Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Військові облігації в "Дії": скільки коштуватиме стати спонсором перемоги ЗСУ

Строки дії облігації буде становити від 3 місяців до 1,5 року, після чого вкладені кошти повернуться з відсотками

Фото: Урядовий кур'єр, Дія, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Гроші

В "Дії" з'явиться можливість купити військові облігації

Фото: Урядовий кур'єр, Дія, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Гроші

Стало відомо, якою буде купівля військових облігацій через мобільний застосунок "Дія". Продаж стартуватиме від 900 гривень.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в Telegram.

"Вчора розповів вам, як стати спонсорами перемоги, придбавши військові облігації в Дії. Сьогодні трішки заспойлерю, якою буде купівля облігацій у застосунку", – написав міністр.

Він розповів, що військові облігації відображатимуться на головному екрані "Дії". Одна військова облігація коштуватиме від 900 гривень. Строки дії облігації – від 3 місяців до 1,5 року. Після закінчення строку ви отримаєте вкладені кошти з відсотками.

"Це як депозит. Тільки не в банк, а в перемогу України", – уточнив Федоров.

Які будуть особливості облігацій в "Дії"

Кожна з них матиме назву тимчасово окупованого міста. Тобто купуючи облігацію Херсон, Мелітополь, Маріуполь або Крим – фінансуєте економіку країни та ЗСУ, а українські воїни працюють, щоб вже скоро над кожним з цих міст підняли синьо-жовтий стяг.

Команда Мінцифри вже працює над запуском облігацій у застосунку. Незабаром можливість стати спонсором перемоги ЗСУ у війні проти Росії буде доступна кожному українцю.

Як відомо, військові облігації – це цінні папери, які можуть купувати громадяни та компанії, щоб допомогти державі фінансово під час війни. За суттю вони такі ж, як і звичайні ОВДП, але всі гроші спрямовуються на оборону та підтримку країни. Також вони не оподатковуються.

Наразі в Україні є два способи придбати військові облігації – у банків-первинних дилерів чи у ліцензованих брокерів. Наприклад, Monobank та ПриватБанк продають цінні папери онлайн у своїх мобільних застосунках. При цьому мінімальна сума інвестиції – 1 000 грн.

У Ощадбанку облігації не такі доступні. Мінімальна сума покупки становить 100 000 грн, тобто купити треба щонайменше 100 облігацій.

У ПУМБ продажі стартують від 10 000 грн, тобто мінімум 10 облігацій. А "Райффайзен Банк" та ОТП Банк продають від 400 облігацій.

Раніше ми розповідали, які існують способи допомогти економіці України під час війни. Також сайт Pro Гроші писав, які нові можливості пропонує "Дія".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.