Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

"Дія" пропонує все більше цифрових можливостей: Федоров розповів про нові послуги

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров анонсував кілька нововведень у додатку "Дія", які спростять чимало паперових процедур

Колаж: Pro Гроші

Михайло Федоров вважає "Дія" інструментом, що підвищить цифровий рівень України на міжнародній арені

Колаж: Pro Гроші

Останнім часом додатком "Дія" користуються все більше українців. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що сьогодні застосунок є на смартфонах близько 18 мільйонів людей. Завдяки зростаючий популярності існує необхідність періодичного оновлення цифрових можливостей.

Які нововведення чекають на українців у додатку, розповів Михайло Федоров в інтерв'ю "НВ".

Військові облігації вже доступні для покупки

"Дія" допомагає не лише спростити оформлення документів та позбавити себе паперової тяганини, але й працює на підтримку ЗСУ. У застосунку вже запущено можливість купувати військові облігації: гроші, звісно підуть на потреби української армії, а покупці зможуть на цьому навіть заробити.

Також у майбутньому користувачі додатку зможуть кількома кликами отримати документ про оформлення пільгової іпотеки. Варто лише подати заяву на формування довідки.

Декілька нововведень будуть стосуватися трансформації соціальної сфери. Михайло Федоров планує перетворити "Дію" на інструмент, який перетворить всі соцпослуги на автоматичні механізми, що не потребуватимуть паперових документів чи ходіння по різних відомствах. Отримати будь-який документ, довідку чи оформити потрібний статус можна буде онлайн, що дозволить знищити корупцію і пришвидшити виконання цих процесів.

Реєстрація авто та виїзд дітей за кордон

Ще дві інновації які, анонсував міністр цифрової трансформації, стосуються автомобілів та виїзду за кордон. Зокрема невдовзі водії зможуть зареєструвати або перереєструвати свою машину без необхідності ходити у сервісні центри. Єдиний етап процедури, який не можна перевести в онлайн-формат, це експертна перевірка.

Також розробники наразі працюють над спрощенням процедури оформлення дозволу виїзду за кордон дитини. Маючи дозвіл одного з батьків, інший зможе абсолютно безкоштовно оформити дозвіл у "Дії", не користуючись послугами нотаріуса.

Країни Європейського Союзу вже користується спрощеною процедурою оформлення такого дозволу. Наприклад, більша частина держав ввела електронну форму, а деякі взагалі відмовилися від необхідності оформляти будь-які папери.

Раніше ми писали, що Україна готується до продажу нових iPhone 14. Також повідомлялося про п'ять компаній, які розроблятимуть цифровий євро.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.