Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Відправляти посилки Укрпоштою небезпечно? З якою проблемою зіткнулися клієнти

Клієнти скаржаться на те, що вони не можуть отримати якісні та надійні послуги у сфері поштової доставки

Фото: Укрпошта, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Жінка поскаржилася на послуги Укрпошти

Фото: Укрпошта, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У сучасних реаліях пошти стали невіднятною частиною життя українців, адже з їх допомогою можна відправляти та отримувати посилки по всій країні, та навіть за її межами. Однак у людей трапляються й неприємні ситуації. Так, клієнтка поскаржилася на послуги Укрпошти.

Скарга з'явилася від Олени на офіційній сторінці поштового оператора у Facebook.

Жінка стикнулася з серйозними проблемами, користуючись послугами пошти. Клієнтка Укрпошти відправила посилку, яку пізніше отримали з ознаками того, що її відкривали. Про це свідчить відсутність пластикової стяжки пошти. Замість неї, відправлення перемотали скотчем.

Проте, це не єдина проблема. Олена повідомила, що її посилка була переплутана з іншим відправленням, де наліпка з даними одержувача була розірвана та приклеєна до зовсім іншого пакунка. Що вразило ще більше, ця посилка мала інший маршрут та відправника, протилежний до очікуваного маршруту та отримувача.

Отримати зрозумілі пояснення від працівників Укрпошти не вдалося. Вони не змогли пояснити, чому відбулася така плутанина.

Олена зазначила, що згідно з даними, її посилка мала бути готовою до видачі, але фактично відправлення зникло.

Укрпошта посилила правила відправлення посилок

Поштовий оператор вносить зміни до правил відправлення пакунків. У разі недотримання їх, клієнту можуть відмовити в прийнятті посилки.

Однією з ключових змін стало визначення граничних розмірів та маси відправлень згідно з внутрішніми нормативами компанії. Посилки, які відправляються через "Укрпошта Експрес" та "Укрпошта Стандарт", тепер мають відповідати певним основним критеріям:

  • будь-яка сторона посилки не може перевищувати 200 см;
  • кожна з будь-яких двох сторін відправлення повинна мати розмір ≥ 10 см;
  • сума довжини, ширини та висоти посилки не повинна перевищувати 250 см;
  • гранична маса відправлення обмежена 30 кг.

Також клієнтам потрібно дотримуватися нових правил пакування посилок. Відправлення з некоректним пакуванням, таким як коробки зі звичайного картону, які мають випуклі поверхні, розриви, плями чи містять рекламу інших поштових операторів, не будуть прийматися для подальшої доставки.

Раніше ми пояснювали, як відшукати загублену міжнародну посилку. Також ми писали, що Укрпошта випустила нову благодійну марку до Дня пам'яті захисників.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.