Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Втратити посилку не страшно – в Укрпошті поділилися дієвим лайфхаком

Клієнти пошти можуть скористатися можливістю відстеження та розшуку міжнародних відправлень

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

В Укрпошті відповіли на часте запитання від клієнтів щодо загублених посилок

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

Постійний розвиток технологій вплинув на усі сфери нашого життя, у тому числі й на поштові послуги. Сьогодні, завдяки інноваціям, ми можемо отримувати та відправляти листи та посилки з усього світу. Однак, попри це, іноді виникають ситуації, коли важливі поштові відправлення потребують особливої уваги. У таких випадках, Укрпошта пропонує зручний сервіс відстеження та розшуку міжнародних відправлень.

В Укрпошті розповіли, як скористатися цією послугою.

Однією з ключових переваг цього сервісу є можливість перевірити статус доставки вашого реєстрованого поштового відправлення. Для цього, вам потрібно звернутися до оператора поштового відділення із заявою про розшук відправлення. Цю заяву може подати як відправник, так і одержувач. Окрім того, для вашої зручності, існує можливість подати заяву про розшук онлайн, у відповідному розділі на офіційному сайті Укрпошти.


Як подати заявку на розшук міжнародної посилки

При поданні заяви на розшук важливо дотримуватися певних кроків та вказати необхідну інформацію:

  1. В заяві необхідно вказати вид та категорію вашого поштового відправлення (наприклад, звичайний лист, пакет, легкий лист тощо).
  2. Найважливішим параметром є номер вашого відправлення. Він допоможе ідентифікувати посилку в системі та відстежувати її рух від відправника до одержувача.
  3. Вказати місце та дату прийняття поштового відправлення. Завдяки цьому можна буде більш точно визначити момент його надходження в систему Укрпошти.

До вашої заяви необхідно додати оригінал або копію розрахункового документа про прийняття відправлення до пересилання. Це може бути касовий чек або розрахункова квитанція, які підтверджують факт передачі вашого відправлення в поштове відділення.

Варто зауважити, що цей сервіс доступний тільки для міжнародних відправлень.

Як зробити переадресацію посилки

Переадресацію клієнти Укрпошти можуть оформити онлайн в особистому кабінеті або в відділеннях. Щоб зробити це самостійно потрібно:
  1. Зайти на офіційний сайт Укрпошти та увійти в особистий кабінет.
  2. Знайти розділ "Послуги/Переадресація відправлення".
  3. Вказати трек-номер, індекс відділення, куди потрібна переадресація, та номер телефону одержувача.

Вартість послуги становить 50 гривень та сплачується при отриманні відправлення у кінцевому відділенні.Такий простий та зручний процес дозволяє зекономити час та зусилля клієнтів.

Раніше ми повідомляли, що Укрпошта підготувала нові марки до Дня Незалежності. Також ми писали, що Укрпошта запускає нову послугу для біженців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.