Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Відкрити власну справу з невеликим капіталом: ідеї для бізнесу в Україні

Розповідаємо, які існують варіанти бізнесу до 5 та 10 тисяч доларів, що точно матимуть попит серед споживачів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Щоб почати свою справу, не потрібно обладати великим стартовим капіталом

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В умовах масових скорочень та звільнень працівників, а також збільшення кількості безробітних, дуже важливо відновлювати українську економіку за допомогою відкриття своєї справи.

Людей зупиняє побоювання, що неможливо почати бізнес з невеликою сумою вкладень, наприклад, у діапазоні 5-10 тисяч доларів. Насправді, якщо правильно розрахувати початковий бюджет, мати гарно складений бізнес-план, який допоможе уникнути поширених помилок, та використовувати інструменти маркетингу, цілком можливо почати підприємницьку діяльність з сумою до 5000 доларів.

Розберемося, чи можна відкрити бізнес без великого стартового капіталу, та розглянемо, які ідеї можна взяти на озброєння, у матеріалі Pro Гроші.

Ідеї зі вкладом до 5000 доларів

Відсутність великого капіталу не означає, що ініціатива власного бізнесу приречена на провал. Є чимало варіантів, які потенційно будуть користуватися неймовірним попитом і водночас не потребуватимуть оформлення кредиту.

Невеликий інтернет-магазин. Навіть власними силами можна запустити простий, зате ефективний сайт з продажу. У каталозі можуть бути присутні не суто товари вашого виробництва. Проаналізуйте ринок, з'ясуйте попит і запропонуйте співпрацю майстрам, які продаватимуть свої вироби з вашим посередництвом.

Репетиторство. Подібний стартап взагалі не потребує вкладення як такого. Максимум – на рекламу, яка привабить перших клієнтів. Далі справа за відгуками, які нестимуть у маси користувачі вашої послуги.

Фургон з вуличною їжею. Головна інвестиція – це придбати саму машину, яка може коштувати від кількох сотень до кількох тисяч доларів залежно від устаткування і комплектації. Якщо не використовуватимете працю кухара, а зможете самі впоратися з приготуванням їжі, відіб’єте інвестицію дуже швидко.

Вуличний секонд-хенд. Ще одна ідея магазинчику або вуличної точки продажу, яку можна втілити у життя без вагомих зусиль. Вживані речі чомусь завжди у тренді та легко знаходять нових власників, особливо якщо виготовлені з хорошого матеріалу та перебувають у гарному стані. Знайдіть тільки привабливу локацію та не соромтеся заохочувати покупців поглянути на асортимент.

Що можна відкрити зі вкладом до 10 000 доларів

Якщо тримаєте у кишені таку суму, зможете розширити потенціал і започаткувати справу дещо серйознішу за попередні.

Продуктовий магазин. Ці кошти дозволять закупити перші партії товару, придбати необхідне обладнання для облаштування та орендувати приміщення. Стабільно працюючий магазин зможе окупувати себе поступово, проте впевнено.

Фірма з виготовлення пластикових вікон. На жаль, війна позбавила багатьох людей житла або пошкодила його. Вікна – чи не найпопулярніша продукція, яку сьогодні замовляють великими партіями. Якщо ви чи хтось з друзів знаєтеся на процедурі виробництва, поспішіть створити бізнес-план та запустити рекламу на своє ім'я.

Домашня студія манікюру. Не обов'язково орендувати кімнату, щоб відкрити маленький салон краси. Достатню купити одне-два крісла та облаштувати кабінет у своєму домі. Не забутьте зробити односторінковий сайт чи акаунт у соціальних мережах. Заповнюйте їх яскравим контентом і чекайте перших хвиль клієнтів. На такі послуги попит буде завжди!

Зауважте, що будь-який бізнес приречений на провал без успішно складеного бізнес-плану. Цей інструмент стане помічником у розвитку, оскільки міститиме аналітичні та фінансові складові, без яких будь-яка ідея не протримається на плаву довгий час.

Раніше сайт Pro Гроші писав правду про те, як бренд "змушує" купувати те, чого не плануєш. Також ми повідомляли про топ-5 фактів і міфів про роботу ломбардів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.