Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росія готується повторити ракетний терор взимку – що про це кажуть у Міноборони

Попри те, що Росія вже використала значний запас ракет, загроза обстрілів для України залишається дуже високою

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У ГУР МО розповіли, чи загрожують українцям масовані ракетні обстріли взимку

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Масовані ракетні обстріли України взимку малоймовірні, оскільки країна-агресор майже вичерпала свій ракетний потенціал. Втім серйозна загроза обстрілів залишатиметься до кінця війни.

Про це розповів в етері телемарафону представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

За його словами, плани ворога не змінилися.

"Росіяни мають терористичні плани на будь-яку пору року. Ті обсяги ударів, які ми зараз спостерігаємо, вони відповідають спроможностям виробництва ракетного озброєння агресора", – сказав він.

Він додав, що ворог може корегувати свої плани після оцінки ситуації на фронті та певних "пріоритетів" по сезону. Тому загроза ворожих повітряних ударів по території України зберігатиметься до кінця війни.

Водночас на думку представника Головного управління розвідки Міноборони, Росія вже не спроможна завдавати масованих ракетних ударів, використовуючи від 80 до 100 ракет одночасно, оскільки ворог використав свій ракетний потенціал.

"У нас були удари, коли по 120 ракет одночасно випускав ворог, але сьогодні кількість зовсім інша. Фактично все, що вони виробляють, одразу випускають по Україні. І відновити той запас, який у них був, вони наразі можливості не мають", – пояснив Юсов.

Чи станеться в Україні новий блекаут

Загроза реально існує, навіть якщо ворог не влаштовуватиме масовані ракетні обстріли по критичній інфраструктурі нашої країни. Об'єкти уникнуть додаткових руйнувань, але це не означає, що взагалі не буде ніяких проблем, оскільки у холодну пору року споживання електроенергії зростає. Відповідно зросте навантаження на й так ослаблену енергосистему України.

"Україна споживатиме більше, і може виникнути значно більший дефіцит, який не вдасться покрити імпортом. Коли імпорту не вистачить, систему доведеться балансувати відключеннями",пояснив раніше ЗМІ виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

Зважаючи на це в Україні вже з осені можуть запровадити віялові відключення світла. Але не варто забувати про наших енергетиків, які вже мають колосальний досвід, а тому знатимуть, як діяти.

До слова, нещодавно в YASNO пояснили, як заощаджувати на комуналці. Детальніше про стан української енергосистеми ви можете прочитати у нашому матеріалі за посиланням.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.