Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В додатку Нової пошти стався масштабний збій – які послуги недоступні клієнтам

Українці не можуть скористатися мобільним додатком компанії, тому деякі послуги тимчасово недоступні

Фото: Нова пошта. Колаж: Pro Гроші

У додатку Нової пошти стався збій, клієнти не можуть скористатися послугами

Фото: Нова пошта. Колаж: Pro Гроші

Представники Нової пошти повідомили про збій в роботі мобільного додатку. Українці не можуть авторизуватися, тому тимчасово недоступні поштомати та всі послуги в телефоні. Що саме сталося, поки невідомо.

Про це розповіли в соціальній мережі Facebook.

Зазначається, що клієнти не зможуть забрати посилку в поштоматі, оскільки для відкриття скриньки потрібно активувати послугу в додатку Нової пошти. Українці, які планували скористатися поштоматом, отримають інструкції від операторів. Вони уточнять побажання клієнтів щодо способу доставки вантажу.

"Усі, хто очікують посилки у поштомат сьогодні, – найближчим часом зателефонує оператор Нової пошти й уточнить ваші побажання: зручний для вас спосіб доставки або можливість зачекати отримання у поштоматі", – зауважили в компанії.

Водночас безперебійно продовжують функціонувати інші послуги, як от відправка вантажів. Так само будь-які фінансові функції можна виконати у відділеннях Нової пошти. Офіційний сайт, API, бізнес-кабінет теж працюють без збоїв.

Про відновлення роботи мобільного додатку обіцяли повідомити згодом. Інформацію оновлять на сторінках в соціальних мережах та на порталі Нової пошти.

Повернення зручної послуги

Влітку 2020 року поштовий оператор запустив зручну та корисну послугу безпечних онлайн-угод під назвою "Сейф-сервіс". Але її довелося скасувати вже через кілька місяців, оскільки нею користувалися шахраї, відправляючи клієнтам через повідомлення SMS підроблені експрес-накладні з посилання на фішингові сайти для оплати.

Через два роки послуга повернулася зі зміненим функціоналом. Відтепер онлайн-придбання через "Сейф-сервіс" відбуватиметься тільки в мобільному додатку Нової пошти, що мінімізує шахрайські дії. Покупець товару отримуватиме сповіщення з номером накладної та матиме змогу оплатити замовлення.

Гроші будуть резервуватися і не надійдуть продавцеві, поки клієнт не забере товар на пошті та не огляне посилку. Щоправда, послуга не безплатна: покупець має сплатити комісію в розмірі 20 грн (така сума буде до кінця травня поточного року). Зберігання у відділенні триватиме 5 днів. На шостий день вантаж автоматично повернеться відправнику, а кошти – покупцю.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що клієнти Нової пошти не зможуть відправляти деякі посилки. Також ми повідомляли, що варто знати українцям про доставку через поштомати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.