Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрпошта присвятила марки залізничникам – скільки коштують та який вигляд мають (фото)

Випуск приурочили до професійного свята, яке наші громадяни відмічають 4 листопада – Дню залізничника України

Фото: Pexels

Укрпошта випустила поштовий блок і присвятила його залізничникам

Фото: Pexels

1 листопада відбулося погашення спеціальний штемпелем "Перший день" нового поштового блоку "Героїчні професії. Залізні люди". Укрпошта присвятила другий випуск із серії залізничникам, які в умовах повномасштабної війни проявляють мужність, відданість роботі та високий професіоналізм.

Про це повідомила пресслужба компанії на офіційному сайті.

Випуск блоку приурочили до Дня залізничника України, який відмічають 4 листопада. Сьогодні, у середу, на Центральному залізничному вокзалі філателію презентували громадськості. Блок складається з:

  • двох марок під назвами "Евакуаційний потяг. Херсон →" та "→ Львів. Евакуаційний потяг";
  • конверту;
  • художньої картки.

Номінал марок – W, що еквівалентно тарифу на відправлення непріоритетного простого листа наземним транспортом масою до 50 г в іноземні держави (3 долари). Всього надрукували 150 000 примірників, купити які можна у відділеннях Укрпошти та в філателістичному магазині компанії. Вартість пари марок становить 108,84 грн, конверт коштує 15 грн (147 грн зі спецпогашенням), картка – 10 грн.

 | Фото: Укрпошта
 | Фото: Укрпошта
 | Фото: Укрпошта

Поштовий блок "Героїчні професії. Залізні люди"

Фото: Укрпошта

Поштовий блок "Героїчні професії. Залізні люди"

Фото: Укрпошта

Поштовий блок "Героїчні професії. Залізні люди"

Фото: Укрпошта

Дизайн випуску розповідає реальну історію евакуаційного рейсу №109 Херсон-Львів, який потрапив під обстріл росіян 3 травня 2023 року. Але завдяки злагодженій роботі залізничників, їхній стійкості та професіоналізму вдалося зберегти життя всіх пасажирів.

Палаючий вагон швидко від’єднали, людей пересадили в інші вагони, пораненому провіднику надали медичну допомогу. Як результат – потяг відбув зі станції на 14 хвилин пізніше, а прибув у Львів за графіком.

"Тут відображена лише одна з тисячі історій, коли залізничники, ризикуючи життям, виконували свою роботу. Як і наші колеги-поштарі, вони навіть в умовах широкомасштабної війни продовжують працювати в режимі 24/7 та залишаються надійним партнером для нашої держави", – зауважив голова правління Укрзалізниці Євген Лященко.

Марка з відзнакою за героїзм

Раніше ми розповідали, що Укрпошта ввела в обіг нову марку під назвою "Хрест бойових заслуг". Це відзнака Президента України, яку вручають військовослужбовцям Збройних сил за хоробрість та героїзм. Номінал відповідає тарифу за пересилання пріоритетного простого листа до 50 г у межах України.

Аркуш із шести марок коштує 90 грн і продається у відділеннях Укрпошти та в інтернет-магазині компанії. Кожен замовник може купити не більше 10 екземплярів. Тираж аркушів становить 450 000 штук.

Дизайн повторює зовнішній вигляд самої відзнаки – прямого рівностороннього хреста, виготовленого зі срібла та золота. Він висить на стрічці в кольорах українського прапора. Свого часу одним із перших Хрест бойових заслуг отримав Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрзалізниця перебуває під тиском і розповідав, що від перевізника вимагають нову категорію вагонів. Також ми повідомляли, що Укрпошта показала нові благодійні марки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.