Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрпошта ввела в обіг нову марку – скільки коштує і який має вигляд (фото)

Філателію ввели в обіг у четвер, 26 жовтня, а тираж маркового випуску становить майже півмільйона екземплярів

Фото: УНІАН

Українці можуть купити нові марки від Укрпошти

Фото: УНІАН

Укрпошта ввела в обіг нову марку з дизайном відзнаки Президента України "Хрест бойових заслуг". Нею відзначають військовослужбовців ЗСУ та інших формувань за героїчні вчинки та хоробрість.

Про це повідомила пресслужба Укрпошти.

Номінальна вартість марки еквівалентна L – тарифу за пересилання пріоритетного простого листа до 50 г у межах України. Один аркуш (6 марок) коштує 90 грн, його українці можуть придбати на офіційному сайті компанії або у поштових відділеннях (але не більше десяти в одні руки). Всього випустили 450 000 екземплярів, тож вистачить на всіх охочих.

Нова марка від Укрпошти "Хрест бойових заслуг"
Нова марка від Укрпошти "Хрест бойових заслуг"
Фото: Укрпошта

Дизайн марки відповідає відзнаці, яку виготовляють зі срібла з позолотою у вигляді прямого рівностороннього хреста. Нею відзначають військових за:

  • видатну особисту хоробрість та відвагу;
  • видатний геройський вчинок під час виконання бойового завдання в умовах небезпеки;
  • видатні успіхи в управлінні військами (силами) під час ведення воєнних (бойових) дій.

Першими бойову відзнаку отримали Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний, капітан Владислав Калієвський, полковник Олександр Охріменко, сержант Дарія Мазуренко та ін. Після погашення марки спеціальним штемпелем у продажу стануть доступні конверти за 28 грн.

Однойменний конверт від Укрпошти
Однойменний конверт від Укрпошти
Фото: Укрпошта

Поштовий блок, присвячений західній зброї

Раніше ми розповідали, що Укрпошта наприкінці вересня випустила в обіг благодійний поштовий блок з марками та іншою філателією, присвятивши його зброї від західних партнерів України. На друкованих аркушах зобразили танки, САУ та ЗРК, які допомагають ЗСУ перемагати російських окупантів на полі бою. Дизайн включає культові Challenger 2, Patriot, CAESAR, Leopard 2 та M2 Bradley.

"Ці назви з острахом та заздрістю звучать на пропагандистських каналах, бо усі знають, як техніка показує себе у бою. Одразу відповім, чому ще немає ATACMS, Storm Shadow, Taurus і т.п. Ракетна серія обов’язково буде, але трохи згодом", – уточнив генеральний директор компанії Ігор Смілянський.

Він додав, що випуск є благодійним через мету зборів. Отримані з продажу кошти планували витратити на купівлю дронів для бійців. За повноцінний набір з марковим аркушем (6 шт.), художньою карткою та конвертом потрібно заплатити 166 грн. Номінал марки еквівалентний F, тобто 23 грн плюс 2 грн, які пішли на благодійність.

Раніше сайт Pro Гроші писав, який найшвидший спосіб придбати марки Укрпошти. Також ми повідомляли, що Укрпошта анонсувала нову благодійну марку та розповідали, який вигляд вона має та скільки коштує.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.