Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Український бізнес повертається на Google-карти: що буде доступно підприємцям

Розповідаємо, яку послугу повернули для українських підприємців та чим вона може бути корисною

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Підприємці знову зможуть просувати свій бізнес в Google

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Для українських підприємців повернули популярну послугу. Тепер вони знову можуть користуватися Google-business, реєструвати нові об'єкти на Google-картах та таким чином просувати свій бізнес.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

Українці часто шукають відгуки про різні заклади та організації в Інтернеті, але у квітні 2022 року Google заблокував для України можливість додавати нові обʼєкти на карти через безпекові фактори.

Відповідно, користувачі не мали змоги публікувати відгуки, ставити запитання, а власники не могли додавати оновлену інформацію про свій бізнес.

"Команда Мінцифри працювала спільно з Google, що дало змогу знову додавати нові об’єкти, залишати коментарі тощо. Український бізнес має дієвий інструмент для просування та пошуку нових клієнтів", – зазначив Михайло Федоров.

На його думку, рішення повернути бізнесу цю можливість дуже допоможе українським підприємцям, адже навіть під час війни вони підтримують економіку держави та створюють нові робочі місця.

В Україні запрацював штучний інтелект від Google

В чат-боті Google Bard користувачі можуть формулювати запити українською, а нейромережа своєю чергою збирає найбільш відповідну інформацію.

Цей чат-бот дещо відрізняється від інших, насамперед тим, що може "озвучити" відповідь на питання. Також Google Bard дозволяє виконувати такі функції:

  • слухати відповіді, а не лише читати їх (це корисно, якщо ви хочете почути правильну вимову слова або, наприклад, вірш);
  • зберігати історію розмов (є можливість переглянути історію змін та ваш діалог з Bard);
  • експортувати код Python у Replit (на додаток до Google Colab);
  • ділитися вашими розмовами з друзями.

Чат-бот певним чином спрощує життя користувачам, адже тепер не потрібно витрачати час на пошук інформації вручну, а лише достатньо написати свій запит нейромережі та отримати від неї інформацію.

Однак, потрібно ретельно перевіряти відповідь чат-бота, адже іноді в тексті можуть спостерігатися граматичні помилки.

Раніше ми розповідали, що Google оновив функцію покупки онлайн. Також ми писали, який бізнес принесе величезні прибутки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.