Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Бізнес для циніків – на чому можна заробити великі гроші

Деяка діяльність може принести великі заробітки, але вона потребує цинічного ставлення до процесів і навіть людей

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Бізнес в Україні, який можна назвати цинічним

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Стати підприємцем в Україні досить легко. Інша справа – розпочати бізнес, який приноситиме великі доходи. На жаль, чесний і справедливий підхід до роботи не завжди означає чималі заробітки. Інколи, щоб домогтися результату, потрібно розвинути в собі цинічне ставлення до клієнтів і бізнес-процесів. Така діяльність підходить не всім, оскільки ставить на перший план не задоволення людей від послуг і товарів, а фінанси.

Сайт Pro Гроші розповідає, на якому цинічному бізнесі можна заробити великі суми в Україні.

Заробіток на інфопродуктах

Це тренд, який заполонив мережу Інтернет вже давно. Причому не лише блогери займаються створенням і продажами власних інформаційних продуктів, тобто курсів, марафонів, тренінгів та ін. Цим грішать безліч експертів у найрізноманітніших сферах. І далеко не завжди творцями подібного товару є справжні фахівці.

Знайти якийсь курс або марафон від псевдоінтелектуалів дуже просто. Напевно, кожна людина, яка має певну стабільну аудиторію, намагалася продати щось інноваційне, нове та корисне. На жаль, практичного застосування від інфопродуктів дуже мало, бо традиційно споживачі за гроші отримують матеріал, який перебуває у вільному доступі чи відомий кожному безплатно.

Мем про блогерів, які наживаються на своїх підписниках
Мем про блогерів, які наживаються на своїх підписниках
Фото: Pro Гроші

Цинізм такого бізнесу в тому, що люди вірять інфлюенсерам і так званим експертам, тож очікують великої користі від купленого продукту. А в результаті залишаються "біля розбитого корита". Вартість якогось курсу може сягати десятків тисяч гривень (якщо автор має популярність), тож можна уявити, скільки вдається заробити на кожному клієнті.

Раніше ми розповідали, хто і як обманює свою аудиторію, продаючи за великі гроші "дірку від бублика".

Рієлторська компанія

Бути керівником фірми, де працівники займаються пошуками клієнтів для покупки чи оренди житла – ще той цинічний бізнес. Чому? Через правила ведення такої діяльності, які сформувалися в Україні, та підхід до виплати заробітної плати. Стандартний підхід – не фіксована ставка співробітникам, а відсоток від вартості проданої/орендованої квартири.

Мова про 2% чи 1%, яким ще потрібно поділитися з начальством (наприклад, 70 на 30, де 70% – дохід фірми, 30% – рієлтора). Виходить, з угоди на 600 доларів фірмі належить десь 400 доларів. І це лише від однієї людини за день. Через такі правила більшість рієлторів скаржаться на малі та нестабільні доходи, адже велика частка їхньої роботи конвертується у заробіток компанії.

 | Фото: Pro Гроші
 | Фото: Pro Гроші
 | Фото: Pro Гроші
 | Фото: Pro Гроші
 | Фото: Pro Гроші

Меми про рієлторський бізнес

Фото: Pro Гроші

Меми про рієлторський бізнес

Фото: Pro Гроші

Меми про рієлторський бізнес

Фото: Pro Гроші

Меми про рієлторський бізнес

Фото: Pro Гроші

Меми про рієлторський бізнес

Фото: Pro Гроші

Плюс існує таке поняття як "чорний рієлтор". Це люди, які не зважають на потреби та бажання клієнтів, і можуть вдаватися до маніпуляцій, хитрощів, залякування тощо, аби найвигідніше продати об’єкт. Звісно, це відбувається за дозволу керівництва і прикривається ним же.

Знаючи таку специфіку ведення діяльності, вже не виникає сумнівів, що відкривати та успішно вести бізнес можуть лише люди, яким більш важливе власне збагачення, а не успіхи колективу. До речі, про це та інше підводне каміння рієлторства ми писали в окремому матеріалі.

Продаж товарів

Йдеться не про всіх учасників ринку, пов’язаних із торгівлею. А тільки тих підприємців, які заробляють на суспільно важливих товарах, штучно завищуючи ціни на них. Чудовим прикладом такого бізнесу в Україні стала осінь/зима минулого року, коли через масовані ракетні обстріли російських окупантів у багатьох людей не було світла і тепла.

Сильно виріс попит на генератори, павербанки, свічки, термобілизну та іншу продукцію, необхідну для того, щоб пережити потенційний блекаут. І компанії, що поставляли речі, встановлювали гігантські ціни для власного збагачення.

Для прикладу, в листопаді 2022 року німецький бензиновий генератор Walter Stahl PR8500WS коштував майже 28,5 тисяч гривень. А вже влітку поточного року його вартість становить 9 тисяч гривень. Подібних підтверджень багато, що вкотре доводить: на продажах товарів можна дуже багато заробити, якщо не зважати на репутацію і цинічно користуватися людською бідою.

 | Фото: Pro Гроші
 | Фото: Pro Гроші
 | Фото: Pro Гроші

Меми про цинічний торговий бізнес

Фото: Pro Гроші

Меми про цинічний торговий бізнес

Фото: Pro Гроші

Меми про цинічний торговий бізнес

Фото: Pro Гроші

Раніше сайт Pro Гроші писав, як хобі можна перетворити в дохід і розповідав про 3 гри, акаунти яких коштують до 200 000 грн. Також ми повідомляли, які NFT-товари їхні творці змогли продати за шалені гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.