Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українців попередили про шахрайську схему через Нову пошту

У Житомирі жінка ледь не натрапила на шахрайську схему через Нову пошту, їй надіслали посилку, яку вона не замовляла

Фото: Нова пошта. Колаж: Pro Гроші

Така схема зустрічається вже не вперше

Фото: Нова пошта. Колаж: Pro Гроші

Жительці Житомира у відділення Нової пошти надійшла невідома посилка, яку вона не замовляла. Усередині посилки виявився звичайний папір.

Жінка розповіла "Суспільне Житомир"спро шахрайську схему, на яку можуть натрапити українці.

Повідомлення про отримання посилки клієнтці Нової пошти надійшло на Viber.

"Я одразу не зрозуміла, звідки і чому, тому що попередньо нічого не замовляла. Через декілька днів я все ж з цікавості вирішила піти подивитися, що там. Дівчата на Новій пошті повідомили мені, що відправка з Дніпра. Там прізвище, ім'я, по-батькові відправника. І що прийшли навушники. До оплати 315 гривень", – розповіла клієнтка.

За її словами, вона вирішила спочатку відкрити і подивитися вміст посилки. Там виявилася пачка сухих серветок. Відповідно за посилку жінка не сплачувала і її не забирала.

У відділенні Нової пошти підтвердили, що подібні випадки у них вже бували.

"У подібних ситуаціях ми клієнтам пропонуємо оглянути вантаж. Клієнт оглядає і відмовляється одразу. Якщо він не хоче оглядати, тоді це вже відповідальність клієнта. Нова пошта несе відповідальність тільки за те, як ми доставили вантаж. За те, що людина забрала посилку, яку не замовляла, "Нова пошта" відповідальності не несе", – розповів керівник третього житомирського відділення Нової пошти Олександр Мельниченко.

Анонімна посилка для клієнта

Ще одна клієнтка Нової пошти поскаржилась, що на її ім’я прийшла невідома посилка, і вона не може з’ясувати, хто її відправник.

Так, вона зазначила, що тиждень тому на її номер телефону, але на чуже ім’я та без даних відправника, у відділення Нової пошти прибула посилка, яку вона не замовляла. До того ж відділення розташоване далеко від неї.

Однак клієнтів цікавить ще одне питання – як можна було надіслати посилку без даних відправника, якщо Нова пошта не приймає анонімні посилки, навіть, коли про це попросити.

Розбитий чайник та скарга на пошту

Нещодавно з клієнткою Нової пошти сталась неприємна ситуація – її скляна посилка не доїхала цілою.

За її словами, чайник погано запакували, ніяк не зафіксували, не наклеїли ніякої позначки "скло". Вона уточнила, що чайник коштував 1 095 гривень, але відправник не знав цього та вказав мінімальну ціну 200 гривень. У цьому й була його помилка, каже клієнтка.

У Новій пошті вже відреагували на скаргу та пообіцяли уточнити інформацію, а потім зв'язатися з клієнткою.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.