Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Twitter заблокував реєстрацію за українським номером – що каже Ілон Маск

Компанія не повідомляла про обмеження для українських користувачів

Фото: Cybercalm. Колаж: Pro Гроші

Twitter не дозволяє створити акаунт за допомогою українського номера

Фото: Cybercalm. Колаж: Pro Гроші

Українці помітили серйозну проблему у соціальній мережі Twitter, пов'язану з можливістю зареєструватися чи увійти в акаунт за допомогою українського номера телефону.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Як зауважив політик, з рекомендацій поступово зникають меседжі, пов'язані з війною в Україні. Тренди соціальної мережі майже не охоплюють твіти зі згадкою про російську агресію. До того, чомусь зникла можливість зареєструватися за українським номером телефону (+380).

На проблему звернула увагу команда UNITED24.media, яка написала звернення до власника Ілона Маска: "Схоже, що український номер більше неможливий для підтвердження облікового запису Twitter і двофакторної автентифікації. України немає у вашому списку країн. Нам життєво важливо продовжувати показувати світу, що відбувається в нашій державі".

Про намагання здійснити двофакторну авторизацію також повідомила співробітниця громадської організації "Лабораторія цифрової безпеки" Мар'яна Яцишин у Facebook. За словами дівчини, Ілон Маск, який говорив про повернення свободи слова та знищення будь-якої цензури, сьогодні відправляє у тіньовий бан усі теми, пов'язані з війною в Україні, та блокує реєстрацію українців за національним кодом номера телефону.

"Нагадаю, Маск – та людина, яка щось там говорила щодо цензури й про свободу слова, поновила акаунт Каньє Веста і хотіла відновити акаунт Трампа. Зараз він активно розганяє Твіттер Лікс, де викривають "схеми" твіттеру, але сам робить те саме, прикриваючись боротьбою з ботами. А боти – це, звісно, ті, хто критикує його", – зауважила Мар’яна.

Водночас компанія жодним чином офіційно не прокоментувала ситуацію та не повідомляла про блокування чи інші обмеження для власників номерів українських операторів. Коли повернеться така можливість і чи буде вона взагалі, наразі невідомо.

Втрата першого місця у списку Forbes

Нагадаємо, що Ілон Маск купив соціальну мережу Twitter у жовтні поточного року. Сума угоди склала 44 мільярд доларів. Після купівлі новий власник розпочав серію радикальних змін, звільнивши керівників відділів, виконавчого директора, фінансових і юридичних голів компанії, а також розпочав масове скорочення штату.

Серед нововведень, яке привернуло особливу увагу громадськості – верифікація за 8 доларів на місяць. Також соцмережа відмовилася від політики протидії дезінформації щодо коронавірусної інфекції. Всі ці дії призвели до негативних настроїв у суспільстві: Європейський Союз наголосив на можливості штрафів чи блокування Twitter на території ЄС, якщо Маск продовжить ігнорувати правила модерації контенту.

Невдачі, які спіткали платформу, призвели до втрати частини капіталу Ілона Маска. З 14 грудня найбагатша людина світу перестала очолювати список Real Time Billionaires, який щорічно складає журнал Forbes. Американський підприємець за добу збіднів на 4,5 млрд доларів (-2,49%) і поступився першістю французу Бернару Арно, президенту Louis Vuitton Moet Hennessy.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Ілон Маск все-таки купив Twitter, і розповідав, як соцмережа зміниться під новим керівництвом. Також ми повідомляли, що Ілон Маск віддав лідерство у списку Forbes.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.