Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Twitter 2.0.: які зміни планує впроваджувати Маск

Компанія Twitter працюватиме над шифруванням повідомлень та відеодзвінками

Колаж: Pro Гроші

Маск хоче серйозно розширити функції Twitter

Колаж: Pro Гроші

Новий власник Twitter Ілон Маск публічно заявив про своє бажання покращити роботу прямих повідомлень у соціальній мережі. На зустрічі з працівниками він пояснив, як це працюватиме.

Презентація Twitter 2.0 відбулася у штаб-квартирі мережі 21 листопада, пише The Verge.

Маск сказав співробітникам, що компанія шифруватиме повідомлення і працюватиме над додаванням зашифрованих відео- та голосових дзвінків між обліковими записами.

"Ми хочемо, щоб користувачі могли спілкуватися, не турбуючись про свою конфіденційність, або не турбуючись про витік даних у Twitter, через яку всі їхні повідомлення потрапляють в інтернет, або не думаючи, що, можливо, хтось у Twitter може шпигувати за їхніми повідомленнями", – сказав Маск.

Протягом багатьох років Twitter кілька разів запускав, а потім призупиняв створення зашифрованих повідомлень. Але тепер Маск налаштований на розгортання шифрування як пріоритету для бачення, яке він називає Twitter 2.0.

Далі він похвалив Signal, програму для шифрованого чату, яка працює як некомерційна організація. Він сказав, що розмовляв із його творцем Моксі Марлінспайком, який зараз "потенційно готовий допомогти" з шифруванням у Twitter.

"За іронією долі, Моксі Марлінспайк працював у Twitter і насправді хотів створити зашифровані DM кілька років тому, йому в цьому відмовили, а потім пішов і створив Signal", – сказав Маск.

Крім того, Маск заявив, що компанія працюватиме над створенням голосового та відеочату у повідомленнях.

Нагадаємо, Ілон Маск розглядає можливість звільнити більше співробітників Twitter Inc., цього разу зосередившись на продажах і партнерстві після масових звільнень серед інженерів.

Так, Маск запропонував співробітникам Twitter ультиматум: або залишитися працювати в більш "хардкорній" версії Twitter, або піти з вихідною допомогою. Більше співробітників на технічних посадах вирішили піти, ніж очікувалося, порівняно з тими, хто займався продажами, партнерствами та подібними обов'язками.

У п'ятницю, 18 листопада, Маск попросив керівників цих напрямів компанії погодитися на звільнення ще більшої кількості співробітників Twitter. Робін Вілер, яка керувала маркетингом і продажами, відмовилася це зробити, сказали співрозмовники агентства. Так само вчинила Меґґі Суневік, яка керувала партнерськими відносинами. Як наслідок, обидві очільниці втратили роботу.

Також ми розповідали, як може змінитися Twitter відповідно до заяв Маска.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.