Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Маск планує нову хвилю звільнень у Twitter: хто буде наступним

Напередодні сотні співробітників Twitter вирішили піти з компанії після того, як Ілон Маск встановив ультиматум

Колаж: Pro Гроші

Маск розглядає можливість звільнити більше співробітників

Колаж: Pro Гроші

Ілон Маск розглядає можливість звільнити більше співробітників Twitter Inc. вже в понеділок, 21 листопада, цього разу зосередившись на продажах і партнерстві після масових звільнень серед інженерів.

Про це пише Bloomberg з посиланням на людей, які обізнані з цим питанням.

Так, Маск запропонував співробітникам Twitter ультиматум: або залишитися працювати в більш "хардкорній" версії Twitter, або піти з вихідною допомогою. Більше співробітників на технічних посадах вирішили піти, ніж очікувалося, порівняно з тими, хто займався продажами, партнерствами та подібними посадами.

У п'ятницю Маск попросив керівників цих напрямів компанії погодитися на звільнення ще більшої кількості співробітників Twitter. Робін Вілер, яка керувала маркетингом і продажами, відмовилася це зробити, сказали співрозмовники агентства. Так само вчинила Меґґі Суневік, яка керувала партнерськими відносинами. Як наслідок, обидві очільниці втратили роботу.

На початку цього місяця Вілер вирішила піти з Twitter, але її переконали залишитися. Вона допомогла Маску спілкуватися з рекламодавцями, які побоюються змін у політиці та баченні Twitter. Кілька великих брендів заявили, що призупиняють витрати на Twitter.

Нагадаємо, очільник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск купив соціальну мережу Twitter за $44 мільярди. Одразу після цього він вирішив звільнити трьох керівників.

Маск звільнив:

  • генерального директора Парага Агравала;
  • фінансового директора Неда Сігала;
  • керівника відділу правової політики, довіри та безпеки Віджая Гадде.

Також мільярдер позбавив роботи одного з ведучих консультантів Шона Еджета.

Раніше ЗМІ писали, що Маск планує звільнити 75% працівників Twitter, але бізнесмен це спростував й повідомив, що не планує скорочувати таку кількість людей, коли почне керувати компанією.

Ще тоді стало відомо про плани мільярдера скоротити персонал у рамках поглинання, що викликає занепокоєння серед працівників.

Також ми розповідали, як може змінитися Twitter відповідно до заяв Маска.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.