Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Туристичні компанії поступово відновлюють діяльність: чим це допоможе українцям

Українські туристичні оператори поступово відновлюють діяльність, чим допомагають державному бюджету та сфері працевлаштування

Колаж: Pro Гроші

Туристичні фірми поступово відкривають двері українцям і пропонують свої послуги

Колаж: Pro Гроші

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну більше частина туристичних компаній припинили свою діяльність повністю або частково. З плином часу українці поступово повертаються до звичного життя та в пошуках способів перезавантаження звертаються до турагенцій.

Як наразі почуває себе туризм, повідомляє видання РБК-Україна.

Подробиці в інтерв'ю розповіла голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів. Вона зазначила, що за останні кілька місяців ринок туроператорів, які працюють лише з подорожами Україною, відновив свою роботу всередньому на 35%. Проте є велике ранжування залежно від місця розташування бізнесу.

Якщо йдеться про східні чи південні території країни, показник досягає близько 20%. У центральних та західних областях чисельність компаній зросла до 50%. У той же час дещо підвищилася кількість організацій так званого змішаного типу. Це підприємства, які організовують не лише внутрішні подорожі, але й закордонні. Отож туроператори не просто продовжують надавати послуги, але й розвивають діяльність.

Мар'яна Олеськів конкретизувала, що після шести місяців від початку повномасштабного вторгнення держбюджет України недоотримав 21% стандартного податку. Розмір надходжень за аналогічний період минулого року становив 106 мільйонів гривень, тоді як за перше півріччя 2022 року скарбничку поповнили тільки на 83 мільйонів.

Допомога у проблемі працевлаштування

Поки що немає детальної інформації стосовно кількості турагенцій, які повністю припинили діяльність. Це стане відомо лише у 2023 році, коли буде опрацьовано всю звітну документацію компаній. Проте директорка Державного агентства розвитку туризму очікує поступової стабілізації ситуації.

Українці все більше звертаються до турфірм, оскільки хочуть не лише відпочити ментально і фізично, але й відновити свій психологічний стан та трішки перезавантажитися. Можна впевнено сказати, що роботи у бізнесу побільшає, отже доведеться повертати колишній штат працівників.

Чимало агенцій відправили своїх співробітників у відпустку на невизначений термін, і тепер колеги зможуть повернутися на колишню посаду. Оскільки велика частина населення виїхала за кордон, компанії будуть змушені проводити новий набір у штат, що підсилить сферу працевлаштування.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що скоро запрацює "митний безвіз". Також ми повідомляли, що у кількох районах Києва з'явиться новий сервіс доставки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.