Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Telegram відкрив доступ до даних про місцеперебування користувачів – що загрожує українцям

Розповідаємо про зміни у месенджері та пояснюємо, чи варто переживати користувачам з України

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У месенджері Telegram з’явилися зміни в політиці конфіденційності

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Месенджер Telegram змінив політику конфіденційності, завдяки чому рекламодавці отримали ширший доступ для визначення приблизного місцеперебування користувачів. Це стосується людей з України та РФ.

Як повідомляється, зміни запровадженні для дотримання територіальних обмежень під час показу рекламних оголошень у країнах із великою кількістю російськомовних каналів.

Зазначається, що рекламодавці тепер можуть налаштовувати таргетинг на конкретну країну та регіон та уникати показів неактуальних оголошень у сусідніх країнах, на території яких використовується та сама мова. Раніше ж була доступна тільки мова цільових каналів.

Отже, тепер рекламувати свій товар можна залежно від країни та міста, які приблизно встановлені за допомогою IP-адреси користувача. При цьому інші геолокаційні дані для визначення місцеперебування не застосовуються.

Останні оновлення Telegram

Наприкінці минулого року у застосунку з'явилися нові емодзі, покращився процес входу та пріоритезації під час завантаження файлів на Android.

Найбільші оновлення з'явилися у плані реакцій на повідомлення та доступних емоджі.

Реакції без обмежень:

  • в особистих чатах і групах зʼявилося нове розширене меню реакцій;
  • усі користувачі отримають доступ до десятків нових реакцій, зокрема, реакцій, раніше зарезервованих для користувачів Premium;
  • реакції, якими ви користуєтесь найчастіше, завжди будуть показуватися вгорі;
  • передплатники Premium можуть реагувати на повідомлення тисячами користувацьких емодзі, а також ставити до 3 реакцій на повідомлення.

До яких месенджерів не мають доступу ворожі спецслужби

Через повномасштабну війну українцям потрібно ще уважніше ставитися до різноманітних месенджерів, адже деякі з них можуть прослуховувати. Але все ж існують застосунки, якими можна користуватися безпечно. Це:

  • Signal;
  • Telegram;
  • iMessage.

Раніше ми розповідали, чи користуватимуться українці роумінгом в Європі до кінця 2023 року. Ще ми писали, чому українцям складно змінювати мобільного оператора.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.