Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Такого в Україні ще не бувало! Що вигадала держава для стабільної роботи портів під час війни

Аукціон має відбутися у січні наступного року, держава за продаж порту планує вторгувати 60 мільйонів гривень

Фото: Unsplash, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Україна планує морський порт в Одеській області

Фото: Unsplash, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Україна вперше у своїй історії спробує продати приватному інвестору цілий морський порт. Мова йде про єдиний майновий комплекс державного підприємства "Морський торговельний порт "Усть-Дунайськ".

Про це повідомляє пресслужба Фонду держмайна.

Як пояснив керівник регіонального відділення Фонду держмайна в Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський, раніше у держави був лише незавершений досвід концесій і різні форми співпраці з інвесторами, коли держава віддавала в оренду лише якусь частину порту.

З початком повномасштабної війни робота порту була заблокована. Порт запрацював знову лише 1 квітня, з того часу там відвантажили на експорт близько 153 тисяч тонн зерна і ще майже 60 тисяч тонн інших споживчих товарів (сіль, рис).

Славський вважає, що новий власник зможе інвестувати кошти й зробити з торговельного порту сучасний перевантажувальний центр.

Аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу порту планують провести 17 січня 2023 року на майданчику Prozorro.Продажі. Стартова ціна — 60 млн гривень.

Нерухоме майно порту розташоване на території Одеської області, в містах:

  • Кілія;
  • Вилкове;
  • у Жебріянівській бухті Чорного моря (там розміщена база обслуговування ліхтеровозів).

Новий господар об'єкта також стане власником 15 суден, 4 плавпричалів та 6 транспортних засобів.

Приват Банк продає легендарний стадіон

У місті Дніпро планують продати стадіон "Дніпро-Арена", на якому наразі виступає місцевий футбольний клуб "Дніпро-1". Нових власників шукають і для будівель стадіону, також продають крите футбольне поле учбово-тренувальної бази у Дніпрі.

"Дніпро-Арена" — найбільший стадіон міста європейського класу, розрахований на 31 тисячу глядачів. Арена була відкрита у 2008 році, на ній відбувалися матчі чемпіону України з футболу, єврокубки, також грала національна збірна.

Аукціон має відбутися 12 січня 2023 року. Гарантійний внесок для участі: 5 652 200 грн.

Раніше ми розповідали, коли українцям повернуть довоєнні податки. Також сайт Pro Гроші писав, чи можуть в українців під час війни примусово вилучити майно.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.