Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мрія колекціонерів: які речі часів СРСР можна продати за непогану суму

Розповідаємо, на яких речах часів СРСР можна заробити непогані гроші

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Старі речі, на яких можна непогано заробити

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні колекціонери полюють за ексклюзивними екземплярами, зокрема речами виробництва часів СРСР. Більшість людей звикли сприймати їх за мотлох, однак вони навіть не здогадуються, що за допомогою цих речей можуть заробити непогані гроші.

Сайт Pro Гроші розповідає, які речі тих часів шукають колекціонери та скільки готові платити.

Заробіток на старих речах

  • Ялинкові іграшки.

Радянські ялинкові іграшки останнім часом мають великий попит серед колекціонерів. Новорічні прикраси можуть бути у формі фруктів, овочів, бурульок та казкових героїв. За деякі екземпляри новорічних іграшок колекціонери готові заплатити до 3 тисяч гривень.

Скрин: Olx
Скрин: Olx

Скрин: Olx

Скрин: Olx

  • Порцелянові вироби.

​​​​​​​В радянські часи вважалось модним колекціонувати порцелянові фігурки та посуд, люди мали десятки різноманітних статуеток. Зараз вони можуть стояти вдома просто для прикраси, а колекціонери за них готові заплатити до 10 000 гривень. Ціни залежать від стану, розміру та розпису.

Скрин: Olx
Скрин: Olx

Скрин: Olx

Скрин: Olx

  • Раритетні годинники.

​​​​​​​Серед колекціонерів зараз цінуються антикваріатні годинники, навіть якщо вони не в робочому стані. Йдеться про настінні і ручні годинники радянського виробництва. Ціна на такі антикваріати може становити до 4 тисяч гривень.

Скрин: Olx
Скрин: Olx

Скрин: Olx

Скрин: Olx

  • Вінтажні фотоапарати.

​​​​​​​У часи СРСР фотоапарати були у дефіциті, тому вважалися майже елементом розкоші. Найчастіше їх привозили з заробітків в якості подарунку рідним, тому що на території СРСР знайти фотоапарат було майже неможливо. Зараз такі фотоапарати готові купувати не тільки колекціонери, а ще й фотографи. Ціни на такі екземпляри залежать від моделі, наразі різноманітні вінтажні фотоапарати коштують до 15 тисяч гривень.

Скрин: Olx
Скрин: Olx

Скрин: Olx

Скрин: Olx

  • Поштові марки.

​​​​​​​Не менш захопливим заняттям у часи СРСР було колекціонування поштових марок. Їх збирали всюди, коли на пошті з'являлись нові марки, одразу люди ставали в чергу, щоб поповнити свою колекцію. Наразі зразки масових тиражів практично не мають цінності. Проте рідкісні чи лімітовані поштові марки можуть коштувати до 13 тисяч гривень.

Скрин: Olx
Скрин: Olx

Скрин: Olx

Скрин: Olx

Раніше ми розповідали, які монети колекціонують нумізмати та яку монету продавали в Україні за 2 тисячі доларів. Також ми писали, як виглядає монета, яку нумізмати готові купити за 15 тисяч гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.