Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Стратегія на часі: як правильно вибрати момент для запуску бізнесу

Ви маєте виділити період, за який люди та ринок звикнуть до вашого продукту, а також встигнуть з ним познайомитися

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні працює бізнес

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці не зупиняються та продовжують розвивати власні справи навіть під час війни. Та от не всі знають, як правильно це робити та коли можна запустити в роботу свій проєкт, адже іноді починають свій бізнес і є новачками в цій справі. Варто розуміти, що тут грає роль навіть сезон.

Про це у коментарі сайту Pro Гроші розповів ексклюзивний інвестиційний M&A радник Тарас Бачинський.

Чи має значення пора року під час відкриття бізнесу

Це досить непросте питання і залежить воно більше від сфери вашої справи. Тобто, варто розуміти, чи є у вашому бізнесі сезонність. Тоді ви можете відкритися безпосередньо у розпал замовлень на ринку. Але краще відкриватися дещо раніше. Все для того, аби провести хорошу підготовку до початку сезону.

Наприклад, у приватних шкіл розпочинається сезон з вересня. Якщо ви відкриєтеся в червні, то, начебто, це невдале рішення, але з іншого боку, ви за ці три місяці проведете підготовку до відкриття і зробите це таким чином, що воно у вас буде дуже успішним, – розповідає експерт.

Також, якщо ви відкриєтеся завчасно, то у вас буде час провести якісний маркетинг. За цей період люди та ринок звикнуть до вашого продукту, а також встигнуть з ним познайомитися.

Але варто памʼятати й за кошти, на які існує ваш бізнес. Тобто, ви маєте все вирахувати так, аби ваш проєкт дотягнув фінансово до сезону у вашій справі.

Бізнес-план для підприємства: що там має бути

Він повинен бути у бізнесу, який ви плануєте запустити на постійній основі. Етапи його складання включають:

  1. Виконання досліджень ринку. Визначте цільову аудиторію, аналізуйте конкуренцію, виявляйте можливості та загрози на ринку.

  2. Сформулювання стратегії. Визначте мету бізнесу, установіть стратегічні цілі та способи досягнення успіху.

  3. Розробка продукту або послуги. Опишіть деталі продукту або послуги, визначте його конкурентні переваги та особливості.

  4. Розробка маркетингового плану. Визначте свою цільову аудиторію, стратегії просування, канали розповсюдження, планування цін та рекламних заходів.

  5. Організаційна структура та управління. Визначте організаційну структуру компанії, включаючи керівний персонал та відповідальності, опишіть потреби в ресурсах та плани залучення персоналу.

  6. Фінансовий аналіз. Розробіть прогноз доходів та витрат, визначте потреби в інвестиціях, рентабельність проєкту та потенційні ризики.

  7. Висновки. Підсумуйте основні пункти бізнес-плану та надайте рекомендації для успішної реалізації проєкту.

Це детальний план дій, який допомагає підприємцям протягом всього шляху. Більше – тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав, яка різниця між групами ФОПів та скільки підприємці повинні платити до бюджету. Також ми повідомляли, що в Україні оновили процедуру банкрутства під час війни та розповідали, що змінилось для бізнесу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.