Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Спадок співвласника WOG: чи отримають діти Єремеєва свою частку після семи років судів

У 2022 році судовий процес спалахнув з новою силою, родина бізнесмена хоче отримати багатомільйонні компенсації

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Судовий спір за спадок Ігоря Єремеєва триває

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Діти Ігоря Єремеєва, співзасновника групи "Континіум", яка володіє мережею АЗС WOG, сім років не можуть отримати спадок. Нещодавно судова війна спалахнула з новою силою.

Про це йдеться у матеріалі Forbes.

Як відомо, бізнесмен загинув влітку 2015 року. Він вирушив на кінну прогулянку неподалік Луцька, однак стався нещасний випадок – нога коня потрапила до ями, Єремеєв упав разом з твариною й дістав травму голови. Після чого, не виходячи з коми, помер 12 серпня у швейцарській лікарні.

Оскільки бізнесмен не залишив заповіту, судові спори щодо спадку тривають і досі між бізнес-партнерами Єремєєва та вдовою з дітьми. Ігорю Єремєєву належала 25-відсоткова частка у групі "Континіум".

У компанії говорять, що діти бізнесмена, 27-річний Роман та 19-річна Софія, восени 2022 року отримали "значні грошові виплати від R&S Trust". Спір за мережу АЗС WOG – врегульовано, каже топменеджер цієї компанії на правах анонімності.

"Роман і Софія отримали солідну компенсацію – мільйони доларів", – повідомив він.

Водночас син Єремеєва Роман у відповідь на запит Forbes заявив, що родина не має жодного стосунку до продажу компанії WOG.

"Питання спадкового майна й різних маніпуляцій з активами мого покійного батька залишаються основними претензіями до колишніх партнерів батька", – написав він.

Деталі він не розповів, пославшись на те, що судовий процес ще триває.

Водночас вдова Єремєєва, Тетяна, заявила, що її діти нічого не отримували, а судовий процес все ще триває.

Юристи пояснюють, що обидві сторони можуть казати правду. Виплати дітям та їхній доступ до трасту справді міг бути заблокований у рамках судових спорів.

Незаконний траст?

У лютому 2016‑го, тобто за пів року після смерті Єремеєва, співвласники групи "Континіум" повідомили дружині та сину загиблого бізнесмена, що вони не можуть увійти до складу акціонерів компанії. Нібито у 2014‑му Ігор Єремеєв передав усе майно й акції WOG у траст R&S Trust на 360 років.

Юрист родини Єремеєвих Андрій Наход повідомив, що вдова бізнесмена вважає траст фальшивкою, адже нічого про нього не знала. На думку Єремеєвої, умови трасту несправедливі: діти хоч і є бенефіціарами трасту, проте не мають жодних прав.

Дружина й діти змогли успадкувати лише частину активів Єремеєва, зареєстрованих в Україні, це кінний клуб та квартира.

Тож у листопаді 2022 року відновився судовий процес. У суді Британських Віргінських островів сім’я Єремеєва вимагає визнання ліквідації трасту як фіктивного. Дружина загиблого бізнесмена пояснила, що за шість років опоненти не надали суду жодних доказів законності створення трасту, тож вона сподівається на "швидку перемогу" у суді – не пізніше, ніж за два роки.

Що буде перемогою для сім'ї Єремеєвих?

Юрист Єремеєвих Андрій Наход пояснив, що сім'я бізнесмена хоче отримати:

  • компенсацію за всі його активи вартістю на 2015 рік;
  • компенсацію за втрачену вигоду;
  • компенсацію за судовий процес.

За оцінками експертів, на процес подібного масштабу родина могла витрачати сотні тисяч доларів на рік.

Forbes пише, що у Єремеєвої є лікарня в Луцьку, виторг якої минулого року склав 13 млн грн. Радник із питань безпеки бізнесу Juscutum Станіслав Борис пояснив, що цієї суми не вистачить ще на кілька років судової тяжби такого масштабу.

На його думку, опоненти родини Єремеєвих можуть затягувати справу ще протягом десяти років.

"Тому сім’я має йти на мирову угоду. Якщо отримають 25% з того, що вимагають, – це буде перемога", – переконаний Борис.

Раніше ми розповідали, що деяких українців можуть позбавити спадщини за заповітом. Також ми пояснювали, чи можна отримати у спадок чужі борги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.