Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Шлях Нової пошти – історія студентів, які не хотіли бути бідними

Компанія працює вже більше ніж 10 років, а заснували її В'ячеслав Климов та Володимир Поперешнюк

Фото: УНІАН, Олександр Чекменьов. Колаж: Pro Гроші

Пошта завойовує прихильність українці

Фото: УНІАН, Олександр Чекменьов. Колаж: Pro Гроші

Новою поштою користуються чи не всі українці, адже це досить зручно. Компанія має свій додаток, відділення та поштомати. А отримати свою посилку ви можете лише за кілька днів. Однак про історію створення та початок її роботи стають точно досить мало людей.

Про це пише сайт Pro Гроші.

Компанія працює вже більше ніж 10 років. Заснували її В'ячеслав Климов та Володимир Поперешнюк, а ідея у чоловіків зʼявилася ще в студентські роки, говорить український маркетолог Андрій Федорів.

"Вони вчились у Харкові, жили в гуртожитку та мріяли не бути бідними", – говорить чоловік.

Один із засновників прочитав статтю в журналі про те, що є логістична компанія Fedex в Америці, та захотів зробити щось схоже в Україні. Друг оцінив цю ідею і після цього вони почали діяти.

Чоловікам вдалося домовитися та отримати передоплату 7 тисяч доларів у двотисячних роках. І це була єдина інвестиція в Нову пошту на той час.

"Вони роздрукували прайс-лист, почали його розсилати. Потім через два тижні з Харкова одна стоматологічна компанія зателефонувала та каже: "У нас в Києві виставка. Ми забули пачку ліфлетів. Можна вами передати?". Вони кажуть: "Звичайно можна. Ми серйозна компанія"", – розповідає Андрій Федорів.

Після цього засновники компанії намагалися виконати доставку.

"Один засновник в Харкові на тролейбусі поїхав до цих стоматологів і забрав посилку. Потім поїхав на вокзал, підійшов до провідника, передав ці ліфлети на Київ. Другий засновник компанії приїхав на вокзал, взяв ліфлети, на метро поїхав на Шулявку і передав, куди треба було. Це був перший клієнт Нової пошти більше ніж 10 років тому. Цього року компанія зробить понад 400 мільйонів доставок", – говорить маркетолог.

Компанія на одній хвилі з вами

Раніше ми розповідали про те, чим саме Нова пошта завойовує прихильність українців. Основне їхнє завдання – бути на одній хвилі з клієнтами, чути їх, розуміти, йти назустріч і давати їм такий продукт та сервіс, який допоможе задовольняти потреби власних клієнтів.

Для того, щоб почути кожного клієнта та допомогти йому у розв'язанні питання – створено Національний контакт-центр. Обов`язки оператора містять:

  • оформлення додаткових послуг;

  • консультації щодо процесів компанії чи акцій;

  • фіксацію звернень;

  • роботу з форс-мажорними ситуаціями.

Крім цього, налагоджено комунікацію між співробітниками різних рівнів для швидкого вирішення запитів.

Більше інформації ви можете знайти в нашому матеріалі.

Раніше ми повідомляли, про яку послугу Нової пошти варто знати підприємцям. Також ми робили огляд найдорожчих товарів у магазині Укрпошти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.