Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Сезонний бізнес в Україні можливий – які його переваги та недоліки

Якщо ви людина плану та не любите форс-мажорів, то вам може не підійти такий бізнес

Фото: УНИАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Варто вчасно завершити сезонний бізнес

Фото: УНИАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Саме влітку підприємці можуть відкрити свій сезонний бізнес. Комусь вдається заробити чимало грошей за цей період, а хтось прогорає і закриває свою справу ще до кінця жаркого періоду. Саме тому ми вирішили згадати про переваги та недоліки сезонного бізнесу в Україні.

Про це сайту Pro Гроші розповіла фінансовий коуч, засновниця консалтинг агенції "Brain&Money" Agency Юлія Левін.

Якщо говорити про переваги, то перша – це можливість спробувати щось нове. Наприклад, ви можете спробувати нову для себе сферу.

Ви можете зайнятися фудтраками, кавовими локаціями, чи точками з морозивом. Або навіть долучитися до тих, хто вже займається сезонним бізнесом, аби побачити, як це все відбувається та не повторювати їхніх помилок.

Недоліки сезонного бізнесу в тому, що він досить затратний. Також він лише для тих людей, які досить гнучкі.

Якщо ви людина плану та не любите форс-мажорів, то я думаю, що вам краще треба замислитися над тим чи підходить такий бізнес саме вам, – говорить експертка.

Також варто знати, коли вчасно завершити сезонний бізнес. Підсумувати втрати, доходи та терміни. Наприклад, ми відкриваємо якусь точку і розуміємо, що на цей період вже не набираємо таку кількість відвідувачів, як нам треба. Тому вам краще закрити вже цей бізнес, адже сезону немає, або свідомо йти на збитки.

Бізнес-план для підприємства: що там має бути

Основні етапи його складання включають:

  1. Виконання досліджень ринку. Визначте цільову аудиторію, аналізуйте конкуренцію, виявляйте можливості та загрози на ринку.

  2. Сформулювання стратегії. Визначте мету бізнесу, установіть стратегічні цілі та способи досягнення успіху.

  3. Розробка продукту або послуги. Опишіть деталі продукту або послуги, визначте його конкурентні переваги та особливості.

  4. Розробка маркетингового плану. Визначте свою цільову аудиторію, стратегії просування, канали розповсюдження, планування цін та рекламних заходів.

  5. Організаційна структура та управління. Визначте організаційну структуру компанії, включаючи керівний персонал та відповідальності, опишіть потреби в ресурсах та плани залучення персоналу.

  6. Фінансовий аналіз. Розробіть прогноз доходів та витрат, визначте потреби в інвестиціях, рентабельність проєкту та потенційні ризики.

  7. Висновки. Підсумуйте основні пункти бізнес-плану та надайте рекомендації для успішної реалізації проєкту.

Важливо, щоб бізнес-план був конкретним, реалістичним і зрозумілим. Він має бути оновлюваним документом, який може адаптуватись до змін в ринкових умовах та стратегіях компанії.

Раніше ми розповідали, що треба знати про інвестування початківцям. Також дізнавайтеся про найпопулярніші способи отримання пасивного доходу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.