Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Raiffeisen визнали спонсором війни – що це означає для українців

Ще на початку місяця фінустанова в Україні запевнила, що не має нічого спільного з ворогом

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Фінустанова прояснила ситуацію

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International внесли до переліку міжнародних спонсорів війни Росії проти України. Про це стало відомо 23 березня. В українському Райффайзен Банку одразу відреагували на це та заспокоїли людей.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

Там заявили, що внесення НАЗК австрійського Raiffeisen Bank International до списку міжнародних спонсорів війни не вплине на роботу української "дочки" банку.

"Це ніяк не стосується українського Райффайзен Банку як окремої юридичної особи й не позначається на його діяльності", — говорять у банку.

Також ще раніше фінустанова в Україні запевнила, що не має нічого спільного з ворогом.

"Ми є окремою юридичною особою, що діє відповідно до українського законодавства та дотримується всіх встановлених вимог воєнного стану в Україні. Банк припинив відносини з клієнтами та грошима, що мають російське та білоруське походження. Ми підтримуємо санкції проти країни-агресора",йдеться на сторінці банку.

Деталі ситуації

23 березня НАЗК внесло банківську групу Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни.

А раніше санкційний орган США розпочав розслідування щодо Raiffeisen Bank International та його роботи в Росії й на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Виходить, що установа планувала обміняти свої активи у РФ на австрійські активи Сбербанку Росії.

Також відомо, що російські суб'єкти у цьому банку здійснюють операції в доларах та євро, чим приносять фінустанові величезні прибутки. А банк безпосередньо фінансує бюджет РФ сплаченими податками з цих прибутків.

"Також Raiffeisen надає вигідні умови кредитування російським військовим (кредитні канікули та пільгові кредити) та підтримує російську пропаганду, називаючи війну в Україні "спеціальною військовою операцією". Таким чином ми бачимо, що всі дії банківської групи спрямовані на спонсорування тероризму", – кажуть в НАЗК.

Про зрадників відомо

Усі включені до переліку міжнародних спонсорів війни компанії вносяться до бази даних World-Check, створеної London Stock Exchange Group, — переліку осіб та організацій з підвищеним ризиком, що використовується у всьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками.

До списку міжнародних спонсорів війни НАЗК вже включило компанії Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd. Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry, Bonduelle, Auchan Holding та Metro Cash&Carry.

Раніше ми розповідали, як захистити свою банківську картку від шахраїв. Також ми писали, на яких умовах банки пропонують позики українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.