Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Raiffeisen Bank International тепер у переліку спонсорів війни в Україні – що це означає

Перелік спонсорів війни збільшився на одну організацію, ці лави поповнилися австрійською банківською групою

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

НАЗК внесло Raiffeisen Bank International у перелік міжнародних спонсорів війни

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International 23 березня було внесено до переліку міжнародних спонсорів війни Росії проти України.

Про це повідомляє пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Що це означає

Відповідне рішення було ухвалене через офіційне визнання банківською групою так званих "Л/ДНР" та допомогу економіці РФ. Також НАЗК зазначило, що Raiffeisen Bank International скористався санкціями, аби вивести з російського ринку своїх конкурентів.

"Так, до російського бюджету у 2022 році банк заплатив у 4,8 раза більше, ніж за весь довоєнний рік. Російський підрозділ Raiffeisen Bank сплатив до бюджету рф €559 млн. Це дорівнює вартості близько 95 ракет "Калібр", якими держава-терорист регулярно обстрілює мирні українські міста", – йдеться у повідомленні.

Після початку повномасштабного вторгнення банк продовжив працювати в Росії. Наразі австрійська банківська група продовжує обслуговувати клієнтів в 14 країнах Центральної та Східної Європи.

Відомо, що російські суб'єкти у цьому банку здійснюють операції в доларах та євро, чим приносять фінустанові величезні прибутки. А банк безпосередньо фінансує бюджет РФ сплаченими податками з цих прибутків.

"Також Raiffeisen надає вигідні умови кредитування російським військовим (кредитні канікули та пільгові кредити) та підтримує російську пропаганду, називаючи війну в Україні "спеціальною військовою операцією". Таким чином ми бачимо, що всі дії банківської групи спрямовані на спонсорування тероризму", – кажуть в НАЗК.

У Нацбанку наголосили, що Raiffeisen Bank не збирається виходити з російського банківського ринку, ба більше, продовжує конкурувати з іншими російськими фінустановами за збільшення кредитного портфеля.

Усі компанії, що включені до переліку міжнародних спонсорів війни, вносяться до бази даних осіб та організацій із підвищеним ризиком World-Check.

Раніше ми розповідали, як захистити свою банківську картку від шахраїв. Також ми писали, на яких умовах банки пропонують позики українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.