Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

IKEA залишила без роботи десятки тисяч росіян

Розповідаємо, як шведська меблева компанія вийшла з російського ринку, та скільки росіян залишились без роботи

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

IKEA звільнила десятки тисяч росіян

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Після того як міжнародні компанії пішли з російського ринку, без роботи залишились десятки тисяч росіян. Так само вчинила й шведська компанія IKEA, яка після закриття чотирьох фабрик та своїх магазинів у Росії звільнила майже всіх працівників.

Про це повідомляє виконавчий директор компанії INGKA Group Єспер Бродін у французькому виданні AFP.

IKEA звільнила майже всіх росіян

Перед остаточним виходом з російського ринку у меблевому магазині зросли продажі на 6%. Цей зріст відбувався протягом 2022-го року. Хоча сама компанія наголошувала, що це складний рік для продажів через інфляцію та зупинку роботи магазинів та фабрик у Росії. Ажіотаж щодо закриття магазинів створював величезні черги, росіяни намагались скупити всі залишки.

Вже у березні компанія припинила роботу своїх магазинів на території країни-агресора та звільнила близько 10 тисяч російських працівників, всього в Росії працювало 12 тисяч співробітників.

У червні IKEA заявила про закриття чотирьох фабрик на території Росії. Всім працівникам було запропоновано звільнення за угодою сторін та збереження заробітної плати до кінця робочого місяця. У серпні було завершено онлайн-розпродаж, а у вересні 2022-го припинили доставлення залишків товарів.

У Кремлі намагались втримати компанію меблевого гіганта у Росії, планували зустрічі з керівництвом компанії, але все безрезультатно. IKEA рішуче була налаштована на вихід з російського ринку. Та росіяни вже готові створювати власний бренд "ІДЕЯ", вкравши оригінальний логотип шведської компанії.

Раніше ми розповідали, яка компанія наступною залишить російський ринок. Також ми писали, хто залишився торгувати в Росії і як це впливає на українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.