Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Перший пішов! У США натякнули про конфіскацію майна російського олігарха на користь України

Кошти олігарха використають для компенсації збитків від війни

Фото: Google, УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Україні віддадуть конфісковані активи російського олігарха Костянтина Малофєєва

Фото: Google, УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Прокуратура Сполучених Штатів Америки заявила про готовність віддати Україні конфісковані активи російського олігарха Костянтина Малофєєва. Йдеться про суму у 5,4 мільйона доларів.

Про це повідомив генеральний прокурор США Меррік Гарланд.

"Я оголошую, що санкціонував перше в історії передання конфіскованих російських активів для використання в Україні", – заявив він.

Він також зазначив, що конфісковані кошти має отримати Держдепартамент та використати їх для підтримки українського народу.

Тим часом генеральний прокурор України Андрій Костін додав, що йдеться про суму у 5,4 млн дол.

"Хто підтримує війну, рано чи пізно, платитиме. Це і є правосуддя. Це і є справедливість", – наголосив Костін.

Додамо, що це вперше з початку повномасштабної війни, коли Україна може отримати конфісковані за кордоном активи російського олігарха, безпосередньо причетного до збройної агресії РФ.

Хто такий Костянтин Малофєєв

Російські пропагандисти полюбляють називати "православним олігархом", оскільки він володіє медіа, які мають надзвичайно войовничу позицію щодо України. Йдеться, зокрема, про телеканал "Царьград".

Малофєєва також підозрюють у фінансуванні та організації так званої "російської весни" у 2014 році на території незалежної України.

Санкції проти російського олігарха були вперше запроваджені у 2014 році. Наразі проти нього діють додаткові обмеження, які стосуються не лише медіаактивів, а й інших структур підприємця.

Гроші від продажу лондонського Челсі теж планують віддати Україні

Наразі це питання пропрацьовують в уряді Великої Британії, але саме рішення про передачу Україні 2,3 мільярда фунтів стерлінгів має ухвалити Європейський Союз. Зазначається, що гроші будуть передані у спеціальний фонд як благодійна пожертва постраждалим від війни в Україні.

Якщо передача грошей відбудеться, це стане однією з найбільших благодійних пожертв постраждалим від війни в історії.

Раніше ми розповідали, хто з мільярдерів найбільше втратив у 2022 році. Також ми писали, як Ілон Маск збіднів на 200 мільярдів доларів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.