Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Остаточно попрощався з Межигір'ям? У Януковича конфіскували все майно – список

ВАКС стягнув у дохід держави рухоме, нерухоме майно та кошти колишнього президента України

Колаж: Pro Гроші

У Януковича конфіскували все майно

Колаж: Pro Гроші

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції та конфіскував все рухоме, нерухоме майно та кошти колишнього президента України Віктора Януковича.

Про це повідомили у пресслужбі ВАКС.

Що конфіскували у Януковича

  • центр відпочинку та здоров’я та житловий будинок (площею 825,8 кв.м), що знаходяться у с. Нові Петрівці (Вишгородський район, Київська область);
  • декілька машиномісць у підземному паркінгу;
  • квартиру, будинок;
  • судно марки "Бриг";
  • 100% частки у статутному капіталі ТОВ "Танталіт", а також у ТОВ "Дом Лєсніка";
  • грошові кошти у сумі понад 31 мільйон гривень та майже 85 тисяч доларів.

Крім того, суд конфіскував у Януковича 537 історико-культурних та матеріальних цінностей, творів мистецтва (картини, антикварні меблі та інше). Їх оцінна вартість складає понад 18 мільйонів 778 тисяч євро.

Як уточнили у ВАКС для РБК-Україна, рішення стосується і резиденції "Межигір'я". Крім того, конфісковані готельно-ресторанний комплекс у Сухолуччі та квартира на Оболонській набережній.

Апеляційна скарга може бути подана до Апеляційної палати ВАКС упродовж 5 днів з дня проголошення рішення.

Що стало підставою для конфіскації

В ГО "Центр протидії корупції" нагадали, що справа щодо майна Януковича з 2014 по 2019 рік безрезультатно лежала в ГПУ, аж поки у грудні 2019 року її не передали в НАБУ.

За два роки детективи ініціювали арешти сотень активів на території Межигір’я та передали все арештоване в АРМА. Також НАБУ добилося заочного арешту для Януковича та його сина, а всі активи в Межигір’ї визнали "Цілісним майновим комплексом".

"Підставою для конфіскації стало те, що Янукович сприяв російській федерації у проведенні підривної та терористичної діяльності проти України та веденні агресивної війни. Серед іншого, він публічно звертався до президента Зеленського із листами про припинення війни шляхом прийняття умов країни‑агресорки", – повідомили у Центрі протидії корупції.

Там уточнили, що раніше щодо Януковича ухвалювали вирок за держзраду, але санкція статті на момент вчинення ним злочину не передбачала конфіскації майна.

Раніше Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти Януковича, Курченка та Дерипаски. Також ми розповідали, що Кремль готує "план помсти" за нафтові санкції.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.