Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Оштрафують і заберуть усі кошти: як і чому українців карають за торгівлю онлайн

У разі виявлення порушень застосовують штрафи під 85 тисяч гривень з конфіскацією продукції та грошей

Фото: Pexels

В Україні почали активно перевіряти онлайн-бізнес

Фото: Pexels

Попри складнощі війни український бізнес продовжує існувати та розвиватися. Але існують і свої нюанси. 24 жовтня Державна податкова служба почала масово перевіряти інтернет-магазини в соціальних мережах Facebook та Instagram. Перевіряють також маркетплейси продавців на платформі Prom.ua.

Про це повідомляє пресслужба Податкової.

Чому почалися перевірки

"Територіальними органами ДПС протягом вересня – жовтня 2023 року встановлено численні випадки провадження господарської діяльності без державної реєстрації та факти реалізації товарів інтернет-магазинами без застосування РРО/ПРРО", – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі заявили, що у Києві було виявлено інтернет-магазин, в якому торгівля мобільними телефонами та електронними гаджетами торгової марки "Apple" здійснювалася без застосування РРО/ПРРО та видачі відповідних розрахункових документів.

Також зазначається, що на Хмельничині встановлено факти зайняття господарською діяльністю через мережу Інтернет без державної реєстрації фізичною особою-підприємцем.

А на Дніпропетровщині наразі ведеться боротьба з тіньовим сектором ринку, зокрема нехтування обов’язком реєстрації підприємницької діяльності.

Податкова нагадує, що за торгівлю без держреєстрації передбачено штраф до 85 000 грн з конфіскацією продукції, знарядь виробництва, сировини й грошей, одержаних внаслідок адмінпорушення.

Наголошується, що неможливо встановити осіб торгівців та адрес, з яких здійснюється відвантаження товарів, то податківці звертаються в поліцію.

Чого очікувати від бізнесу у 2024 році

Раніше ми писали, що вже наступного року програма пільгового кредитування "5-7-9" може зазнати суттєвих змін.

У 2024 році запит малого та середнього бізнесу на кредити, які видаються в рамках програми, можуть бути більшими за цифру у 100-150 мільярдів гривень. Водночас потенційна кількість виданих фінансовими установами кредитів може зрости до 60 тисяч штук.

З початку свого існування програма надала підприємцям 74 тисячі кредитів, які оцінюються у суму 242 мільярди гривень. А від початку повномасштабного вторгнення вже видано понад 39 тисяч кредитів, загальна сума яких перевищила 152 мільярди.

Понад 40% від усього обсягу виданих кредитів від початку дії програми випадає здебільшого на сільське господарство та позики у сфері торгівлі.

Раніше ми пояснювали, кому буде належати український ринок бізнесу після війни. Також ми розказували про прибутковий осінній бізнес.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.