Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

НБУ зупинив ліцензії відомих фінансових компаній – що буде з організаціями

Деяким фінансовим компаніям Нацбанк призупинив ліцензію за невідповідність вимогам ділової репутації

Фото: НБУ, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

НБУ застосував заходи впливу до низки фінансових компаній

Фото: НБУ, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Національний банк України застосував заходи впливу до низки фінансових компаній. Серед них ті, які належать до "Альфа-груп" підсанкційного російського олігарха Михайла Фрідмана.

Про це повідомили в пресслужбі НБУ.

Національний банк України тимчасово зупинив ліцензії на надання фінансових послуг:

  • ПРАТ СК "Альфа страхування";
  • ТДВ "СК "Мотор-гарант";
  • ТОВ "Паритет фінанс";
  • ТОВ "Альфа-лізинг Україна".

Для цих компаній установлено строк для усунення порушень до 05 грудня 2023 року.

Водночас ТОВ "Промагролізинг-Україна" анульовано ліцензію на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Згідно з даними аналітичної онлайн-системи YouControl, ця компанія пов’язана з Білоруссю.

"Зазначені заходи впливу застосовано у зв’язку з невідповідністю компаній вимогам Положення про ліцензування та реєстрацію надавачів фінансових послуг та умови провадження ними діяльності з надання фінансових послуг, а саме вимогам до ділової репутації надавачів фінансових послуг", – йдеться в повідомлення.

У чому звинувачують Фрідмана

У Великій Британії затримали російського мільярдера Михайла Фрідмана за підозрою у відмиванні грошей.

В Національному агентстві по боротьбі зі злочинністю Великої Британії (NCA) пояснили, що провели масштабну операцію з арешту російського бізнесмена відразу за кількома звинуваченнями:

  • за підозрою у відмиванні грошей;
  • змові з метою обману Міністерства внутрішніх справ;
  • змові з метою неправдивих свідчень.

58-річного бізнесмена затримали ще 1 грудня, коли він перебував у своїй резиденції в Лондоні. Крім нього, затримали ще двох осіб.

Серед них 35-річний чоловік, який працював у цьому будинку. Його затримали за підозрою у відмиванні грошей та перешкоджанні офіцеру NCA. Він виходив з будинку з сумкою, в якій було виявлено тисячі фунтів стерлінгів готівкою.

Іншим затриманим став 39-річний колишній бойфренд теперішньої партнерки бізнесмена, був заарештований у своєму будинку в Пімліко, Лондон, за відмивання грошей та змову з метою шахрайства.

В будинок росіянина прийшли відразу 50 офіцерів. Там провели масштабні обшуки та вилучили низку цифрових пристроїв та багато готівки.

Усіх трьох затриманих після допитів випустили під заставу.

У агентстві зазначили, що ця операція є останньою в серії втручань NCA, спрямованих на припинення діяльності корумпованих представників міжнародного бізнесу та їхніх пособників.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Альфа-Банк Україна здійснив тотальний ребрендинг. Також ми розповідали, що НБУ змінив вимоги до роботи фінустанов під час тривалої відсутності світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.