Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

НБУ створив суворіші вимоги до роботи банків – до чого готуватися

Зміни розширять можливості оперативного та зручного доступу українців до власних грошей

Колаж: Pro Гроші

В Україні будуть працювати чергові відділення банків

Колаж: Pro Гроші

Національний банк України посилив вимоги до роботи фінустанов у разі тривалої відсутності електроенергії. Банкам пропонують збільшити ліміти в банкоматах та скасувати додаткові комісії з карток інших установ.

Про це повідомляє НБУ.

Як мають працювати банки

Фінустанови повинні визначити в кожному регіоні чіткий перелік чергових відділень. Їх має буди щонайменше 35%. Вони надаватимуть послуги клієнтам в разі тривалої відсутності енергопостачання.

Такі чергові відділення забезпечать усім необхідним обладнанням та каналами зв’язку для безперервної роботи, коли не буде світла. Також у фінустанов буде додатковий персонал, касова техніка, банкомати та готівка.

"Банкоматний національний роумінг"

НБУ звернувся до банків з ініціативою щодо запровадження "банкоматного національного роумінгу". Він передбачає встановлення єдиних розширених лімітів та скасування додаткових комісій на зняття готівки в банкоматах інших банків.

"Це розширить можливості оперативного та зручного доступу громадян до власних коштів. Найбільші банки вже долучилися до цієї ініціативи", — йдеться в повідомленні.

ПриватБанк

Банк збільшив ліміт на зняття готівки у банкоматі з картки будь-якої фінансової установи. Раніше українці, які мали банківську карту цього банку, могли отримати лише до 20 тисяч гривень за одну транзакцію. Повторити операцію можна було тільки через 3 години.

Тепер ліміт на отримання готівки в банкоматах уніфіковано без прикріплення до фінустанови чи країни. Тобто можливість одразу зняти 20 тисяч гривень тепер доступна власникам карток усіх українських і закордонних банків. Нововведення доступно з 23 листопада.

Це дозволить клієнтам усіх банків за необхідності отримати доступ до готівкових коштів через найбільшу в Україні мережу банкоматів. Всього ПриватБанк має понад 5 000 установок по всій території України.

Раніше ми писали про те, чи зможе Росія атакувати Україну найближчим часом. Також ми пояснювали, як користуватись грошима, коли немає світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.