Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На порозі глобальних змін? Чи планує Укрпошта перетворюватися на банк

З'ясовували, для чого підприємство має намір отримати банківську ліцензію

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта не має наміру перетворюватися на банк

Фото: Укрпошта. Колаж: Pro Гроші

В Укрпошті запевнили, що не мають наміру перетворюватися на банк, а прагнуть тільки отримати банківську ліцензію для того, аби мати можливість надавати людям розширений перелік послуг.

Про це повідомила пресслужба держпідприємства.

"Укрпошта не хоче перетворюватися на банк. Йдеться про отримання банківської ліцензії, що дало б змогу надавати ширший спектр фінансових послуг, ніж вона може надавати зараз. При цьому Укрпошта залишається національним оператором і продовжує надавати поштові та логістичні послуги", – йдеться в повідомленні.

Що таке поштовий банк

У дкержпідприємстві уточнили, що поштовий банк – це повноцінний суб'єкт господарювання зі своєю стратегією, процесами, балансом. Він працюватиме за всіма законодавчими нормами і правилами регулятора.

"По суті, відмінність поштового банку від будь-якого іншого банку в Україні полягає тільки в тому, що він зможе надавати послуги через широку фізичну інфраструктуру \Укрпошти багатомільйонній аудиторії клієнтів по всій країні", - зазначили в пресслужбі.

Для чого банк Укрпошті

Для Укрпошти банк потрібен, щоб скоротити витрати на обслуговування клієнтів.

"Зараз підприємство займається тим, що спочатку перевозить готівку у вигляді пенсій, виплат за земельні паї, соціальну допомогу, а потім ту ж готівку відвозить назад у вигляді грошових переказів, торгової виручки і оплати комунальних послуг. Тому керівництво сподівається, що це так само дасть можливість зростання логістичного ринку, заощадить витрати на поточне процесування і обробку комунальних платежів", - наголошують в Укрпошті.

Нова послуга від Укрпошти

Як ми зазначали, з 1 квітня українці можуть скористатися новою послугою від Укрпошти під назвою "Дрібний пакет PRIME". Це дещо видозмінена версія популярної серед клієнтів послуги "Дрібний пакет рекомендований", яка сподобається громадянам завдяки дешевшому тарифу.

В компанії уточнили, що повним форматом сервісу користується майже 80% відправників. Але питання часу – підвищення ціни на доставку невеликих посилок за кордон. Тож аби підтримати українців в фінансовому питанні, компанія спільно з Міжнародною поштовою корпорацією IPC вирішила започаткувати окремий формат, передбачений для продажів в Інтернеті.

Власне, чимало клієнтів використовують послугу "Дрібний пакет рекомендований", щоб відправити вантаж покупцеві в іншу країну. Завдяки новій версії з’явиться можливість платити за пересилку на 8% дешевше, хоч і можливостей "Дрібний пакет PRIME" також пропонує менше.

"Він передбачає доставку замовлення в поштову скриньку клієнта без підпису, пріоритетний порядок обробки в країні призначення та відслідковування замовлення в усіх країнах мережі PRIME", – зазначили в компанії. Головна відмінність двох сервісів – в новому відсутня компенсація в разі втрати посилки. Відшкодування доступне тільки у випадку, якщо вантаж втратили на території України.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрпошта змінила правила видачі посилок, і розповідали, що треба мати на руках та які обмеження. Також ми повідомляли, що Укрпошта анонсувала продаж нової марки "Не забудемо! Не пробачимо! Буча. Ірпінь. Гостомель".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.