Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрпошта змінює тарифи: скільки доведеться платити з 1 квітня

Новими тарифами зможуть користуватися як українці, чиї родичі чи друзі живуть за кордоном, так і підприємці

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта змінює тарифи на деякі посилки

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Укрпошта запроваджує знижені тарифи на відправлення посилок до Німеччини. Так, з 1 квітня 2023 року відправляти посилки у цю країну українцям коштуватиме на 60% дешевше.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що відкориговані тарифи будуть доступні як для українців, чиї родичі чи друзі живуть в Німеччині, так і для підприємців, які продають свої товари за кордон.

Як зміниться тариф

Ціна на найпопулярніші категорії посилок становитиме:

  • вагою до 3 кг — 13,7 дол. (близько 500 грн);
  • вагою 7 кг — 21,6 дол. (близько 750 грн);
  • для легких відправлень продовжують діяти тарифи на дрібні пакети від 5,6 дол. (близько 205 грн).

У цю ціну, крім міжнародного перевезення, включена вартість адресної доставки, яка розраховується лише за фактичну вагу без урахування об’ємної ваги.

Відправляти посилки клієнти Укрпошти зможуть з будь-яких відділень компанії з доставленням до вказаного клієнтом населеного пункту у Німеччині.

Як доставляються посилки

За словами гендиректора Укрпошти Ігоря Смілянського, до Німеччини посилки возять автомобілями декілька разів на тиждень. Доставлення триває від одного до двох тижнів.

"Вигода для клієнтів очевидна: доступний тариф за чесну фізичну вагу та адресна доставка посилки з України в Німеччину, яка займає 7-14 днів залежно від місця доставляння", — підкреслив він.

Як оформити відправлення

Це можна зробити трьома способами:

  • у відділеннях Укрпошти;
  • в особистому онлайн-кабінеті;
  • у мобільному застосунку поштового оператора.

До слова, за оформлення відправлення онлайн кожен клієнт додатково отримує знижку у розмірі 3%.

Що таке кредитні картки від Нової пошти

Раніше ми розповідали про те, що Нова пошта буде запускати власні кредитні картки, які працюватимуть через платіжну систему NovaPay. Ще наприкінці 2022 року українська влада дала дозвіл небанківським установам відкривати рахунки, давши компаніям 60 днів на перехідний період. Закон наразі не імплементували в парламенті, оскільки перенесли питання на три місяці, втім Нова пошта готується до змін.

Як уточнив генеральний директор NovaPay Андрій Кривошапко, "є амбіція, щоби у третьому кварталі цього року виходити на ринок, тому зараз ми у стані підготовки".

Тож наразі триває переналаштування програмного забезпечення, можливі корегування формату роботи офісної частини та ін. Інтеграція дозволить клієнтам відкривати кредитні ліміти та управляти власними рахунками.

Раніше ми розповідали про важливе нововведення, яке віднедавна працює на Укрпошті. Також ми писали, як українцям безплатно повернути товар через Нову пошту, який не підійшов з різних причин.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.