Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мільйон на бізнес: як ветеранам отримати фінансову допомогу на власну справу

В Україні намагаються створити якомога кращі умови для ведення бізнесу і розвитку економіки навіть під час війни

Фото: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Допомогу можуть отримати і рідні військових

Фото: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ, НБУ. Колаж: Pro Гроші

Український ветеранський фонд вже має програму фінансової допомоги на ведення бізнесу. Вона доступна ветеранам та їхнім родинам. У вересні з'явився ще один, масштабніший проєкт.

Розповідаємо, як ветеранам отримати допомогу на бізнес і які суми передбачені.

Для подачі заявок є дедлайн

Згідно з інформацією на сайті УВФ, на грошову підтримку можуть розраховувати такі підприємці:

  • ветерани, члени сімей ветеранів війни загиблих (померлих) та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які зареєстровані відповідно до вимог законодавства як фізичні особи-підприємці;
  • юридичні особи, зареєстровані не пізніше ніж за два роки до отримання фінансової підтримки, засновниками яких є ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

Підприємцям можуть надати мінімум 500 000 грн. Максимальна сума допомоги становить 1 000 000 грн.

Програма фінансування відбувається на конкурсній основі, тому кожен, хто бажає отримати гроші, має подати заявку на участь, а також набір певних документів. Зокрема, довідку про склад керівних органів, кошторис, звіт про цільове використання допомоги тощо (вся інформація є на сайті).

Важливо, що приймають заявки до 5 жовтня 2022 року до 18:00. До 19 жовтня експерти їх розглядатимуть, після чого проводитимуться переговори із підприємцями. Остаточні результати будуть опубліковані 25 жовтня.

Українцям допомагають у всьому світі

У вересні для українських підприємців, як продають свою продукцію, з'явилась ще одна пільга від великого маркетплейсу. Amazon на рік скасував комісію за продажі для українців, що продають товари європейцям і британцям.

Крім того, в України з'явився власний маркетплейс Made with bravery. Детально про нього ми писали у огляді, тому читайте, що є на сайті і чому це важливо для країни.

Сайт Pro Гроші також писав про те, як заснувати благодійну організацію, а також спілкувався з ФОПами та юристами про те, які проблеми найчастіше виникають у підприємців під час реєстрації свого бізнесу і що з цим робити.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.