Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Україна запустила власний маркетплейс: що там є і чому це важливо для країни

Тепер українські виробники можуть розміщувати свої товари на офіційному маркетплейсі України Made with bravery

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Будь-хто може зробити замовлення українському виробнику

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Навіть під час повномасштабної війни українські підприємці продовжували працювати і робити все, аби економіка не зупинялась. 13 вересня для всіх виробників з'явився офіційний маркетплейс України – Made with bravery, де вони можуть виставляти свої продукти для продажу за кордон.

Про запуск повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Розбираємось, які є можливості в українского бізнесу, та що пропонують покупцям.

Представити сміливих виробників світові

"З лютого до червня українці відкрили понад 50 000 нових бізнесів. Попри війну, виробляємо, запускаємо, будуємо, вигадуємо. Сміливо? Так. Тепер у нас є Made with bravery. Це офіційний маркетплейс України. На ньому продається одяг, взуття, аксесуари, товари для дому, їжа та багато іншого від найкращих українських виробників", – розповів Федоров.

На сайті Made with bravery є багато різних категорій. Зокрема, і офіційний мерч Brave (у перекладі з англійської – сміливий). Власне як зазначається на сайті, "якби можна було описати Україну одним словом, то це була би сміливість". Зараз у цій категорії можна купити переважно одяг та прапори.

Купити можна і мистецькі товари, і товари для дітей. Як пояснив Федоров, продукція різноманітна, оскільки основна ідея полягає в тому, щоб іноземці купували українські бренди, а український бізнес знаходив нових клієнтів за кордоном.

"Це прибуток, робочі місця, можливість донатити та тримати економіку України на стабільному рівні. 5% з кожного придбаного виробу йдуть на відбудову України через платформу UNITED24", – зауважив Федоров.

Які ціни на різні товари

Одразу ж на головній сторінці покупцям пропонують різні елементи гардеробу: джинси за 2 900 грн, спортивний костюм за 2 230 грн, або ж взуття за 3 900 грн.

Вартісними є мистецькі твори, ціна яких стартує від 1 400 грн і сягає 200 000 грн.

А от їжу продають лише ту, яка довго зберігається і легко транспортується. При цьому виробникам заборонено продавати на платформі такі товари:

  • алкогольні та тютюнові вироби;
  • зброю та її частини;
  • лаки для нігтів та парфумерію;
  • лікарські препарати та вироби медичного призначення;
  • підробки брендів (у тому числі ліцензії);
  • сертифікати на товари й послуги;
  • товари, що не вироблені в Україні.

Якщо ви виробляєте свою продукцію і бажаєте продавати її на маркетплейсі Made with bravery, то подати заявку можна за цим посиланням.

Раніше ми розповідали, що всі, хто хоче почати бізнес в Україні в 2022 році, може отримати гроші на нього від урядових та неурядових ініціатив. Читайте, як і де отримати фінансову допомогу на підприємництво.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.