Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мережу готелів Reikartz заарештували у Львові – в чому причина

У державну власність передадуть 80% майна мережі, а їхня загальна вартість – 55 млн гривень

Колаж: Pro Гроші

Володіє мережею готелів російський бізнесмен

Колаж: Pro Гроші

Львівський суд арештував майно мережі готелів Reikartz російського бізнесмена Юрія Васіна на загальну суму понад 55 млн грн. Заклад працював і у Львові, однак його власник сплачував податки Росії, а отже фінансував війну.

Про це повідомляє прокуратура Львівської області.

Що відомо

Зараз йде досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та службове підроблення (ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).

У державну власність передадуть 80% майна мережі загальною вартістю 55 млн гривень.

Отриманий прибуток від діяльності готелів російського власника, зокрема у Львові, в подальшому проходив через банківські та фінансові установи, як зарплата для російського власника.

Виходить, що податки сплачувалися до державного бюджету Росії, а отже власник мережі готелів фінансував війну в Україні.

Росіян чекає неприємний сюрприз від Туреччини

У Євросоюзі побоюються, що Туреччина допомагає Росії обходити санкції, які були запроваджені проти країни-агресора через повномасштабне вторгнення в Україну. Європа стурбована тим, що російська платіжна система "Мир" підключена до турецьких банків.

В російських ЗМІ з'явилися дані про те, що в Туреччині клієнти з картками "Мир" зіткнулися з проблемами при обслуговуванні. Зокрема, "неприємні ситуації" виникали під час оплати картками підсанкційних банків.

"Деякі турецькі банки – еквайєри, що забезпечують приймання карт "Мир" на території країни, можуть у своїх пристроях відхиляти операції за такими картками", – повідомили росіяни.

Раніше ми писали, що енергетичний дохід Росії через санкції впав до мінімуму за 14 місяців. Також сайт Pro Гроші розповідав, що відбувалося з акціями "Газпрому" у 2022 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.