Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Масово відкривають ФОПи: який бізнес українці реєструють найчастіше

Згідно з інформацією, восени 2022 році було на 45% реєстрацій менше – 37  730 нових бізнесів (20  298 у вересні та 17  432 у жовтні)

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

ФОПи масово відкривають бізнес

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні протягом двох останніх місяців було зареєстровано на 45% більше нових фізосіб-підприємців, ніж за аналогічний період 2022 року. Половина реєстрацій ФОПів припала саме на магазини та торгівлю через інтернет.

Про це розповіли аналітики платформи Vkursi для Обозревателя.

Восени 2023 року було зареєстровано 68  466 нових ФОПів, а саме:

  • 35  611 у вересні,
  • 32  855 у жовтні.

Зазначається, що у середньому восени щодня в країні реєструвалося 1 122 нових фізичних осіб-підприємців. При цьому торік таких реєстрацій було лише 618. Наголошується, що під час постійних відключень світла новий бізнес реєструвався значно повільніше.

Найчастіше підприємці реєстрували бізнеси в таких сферах:

  • оптова та роздрібна торгівля — 29  596;
  • інформація та телекомунікації – 7 147;
  • надання інших видів послуг (особливо відкриття перукарень та салонів краси) – 6 447;
  • професійна, наукова та технічна діяльність (найпопулярнішим тут був КВЕД, що стосується розміщення реклами та дослідження кон’юнктури ринку) – 5 392;
  • тимчасове розміщення та організація харчування (йдеться переважно про діяльність ресторанів та надання послуг мобільного харчування) – 3 949.

У яких областях бізнес реєструється найчастіше

Восени 2023 року нові підприємці найчастіше з'являлися у Києві (9 365), Дніпропетровській області (6 161), Львівській (5 673), Київській (5 622) та Одеській (4 510).

Минулого року регіони лідери виглядали приблизно так само. На першому місці теж була столиця, далі йшли Львівська та Дніпропетровська області, а замикали п'ятірку Київська та Одеська області.

Якій бізнес в Україні отримає підтримку

Наразі в Міністерстві реінтеграції України активно допомагають малому та середньому бізнесу. Зазначається, що пріоритет надається тим бізнесам, які релокувалися або знаходяться в процесі релокації до Київської, Івано-Франківської, Львівської та Тернопільської областей та потребують коштів для відновлення або розширення свої діяльності на новому місці.

Більше про це читайте у нашому матеріалі.

Який бізнес необхідно розвивати в Україні

Раніше ми вже писали, що великі корпорації сплачують значні податки та забезпечують стабільний потік коштів у бюджетну скарбницю країни. Тому важливо переслідувати стратегічні цілі, які спрямовані на підтримку та розвиток саме цього бізнесу. Так вважає народний депутат Сергій Нагорняк.

Сергій Нагорняк вважає, що в України є потенціал у галузях виробництва електроенергії, борошна та сільськогосподарської продукції, зокрема кукурудзи як сировини. За його словами, що бізнесу варто зосередитися на розвитку високотехнологічних галузей та продукції з високою доданою вартістю. Нардеп переконаний, що країна може стати експортером такої продукції та зменшити імпорт китайських товарів.

Раніше ми вже пояснювали, яким галузям українського бізнесу буде найскладніше. Також ми розповідали, в яких країнах українці найчастіше відкривають бізнес.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.