Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Врятувати економіку зможуть лише вони – який бізнес необхідно розвивати в Україні

Український нардеп наголошує на важливості створення національної стратегії для підтримки та розвитку цього бізнесу

Фото: Pexels

В Україні слід надавати пріоритет розвитку великого бізнесу

Фото: Pexels

Хоча багато людей стверджують, що маленькі підприємства є рушійною силою економіки, український народний депутат Сергій Нагорняк висловлює протилежну точку зору. Він переконаний, що розвиток великого бізнесу має стати головним пріоритетом для країни.

Про це нардеп Сергій Нагорняк розповів в інтерв’ю "Телеграфу".

За словами нардепа Нагорняка, великий бізнес є ключовим джерелом доходів до державного бюджету. Оскільки великі корпорації сплачують значні податки та забезпечують стабільний потік коштів у бюджетну скарбницю країни. Він вважає, що важливо переслідувати стратегічні цілі, які спрямовані на підтримку та розвиток саме цього бізнесу.

"Акцент треба робити на великому бізнесі, який про підприємства, а не про кіоски чи кафе. Ми цим економіку не піднімемо. Великий бізнес робить левову частку надходжень до бюджету. І треба розвивати великий бізнес та створювати якісь стратегії", – наголосив народний депутат.

Сергій Нагорняк вважає, що в України є потенціал у таких галузях, як виробництво електроенергії, борошна та сільськогосподарської продукції, зокрема кукурудзи як сировини. За його словами, що бізнесу варто зосередитися на розвитку високотехнологічних галузей та продукції з високою доданою вартістю. Нардеп переконаний, що країна може стати експортером такої продукції та зменшити імпорт китайських товарів.

Як уникнути економічної кризи після війни

Після перемоги у війні, Україну очікують нові економічні виклики. Голова Національного банку України Андрій Пишний наголосив на важливості заздалегідь підготуватися до цього, щоб уникнути економічної кризи. Він вказав, що ефективне використання ресурсів для відновлення країни стане пріоритетом.

Пишний розповів про необхідність макроекономічної та фінансової стабільності після перемоги, застерігаючи від можливих економічних криз. Він підкреслив, що уряд та НБУ спільно працюють над забезпеченням стабільних макроекономічних умов та визначив вісім ключових напрямків відновлення, включаючи безпеку, європейську інтеграцію, мігрантів, страхування ризиків, кредитування, цифрову трансформацію та регіональну політику. Пишний підкреслив, що підготовка до відновлення має розпочатися негайно і зазначив роботу з глобальними експертами для підтримки цього процесу.

Раніше ми повідомляли, як почати бізнес без великого капіталу. Також ми писали, чому для економіки України важливі індустріальні парки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.