Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Боїться судів? Ілон Маск запропонував викупити Twitter на невигідних для себе умовах

Американський підприємець може переплатити 7 млрд доларів на купівлі соціальної мережі

Колаж: Pro Гроші

Ілон Маск хоче завешити покупку Twitter

Колаж: Pro Гроші

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск запропонував викупити Twitter за 44 млрд доларів.

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначає агентство, Маск планує завершити операцію з купівлі компанії за ціною 54 долари за акцію. Така ціна пропонувалася спочатку ще у квітні.

У той же час зараз акції Twitter торгуються близько 48 доларів за одну з них, а ринкова капіталізація компанії становить приблизно 36,7 млрд доларів.

У соцмережі Маск пояснив своє рішення тим, що "купівля Twitter – це прискорення для створення X, додатки для всього світу".

В той же час, Axios пише, що адвокати Маска направили пропозицію викупити Twitter за 44 млрд доларів в юридичну команду компанії.

Згідно з листом, Маск погодився розпочати закриття договору відповідно до угоди про злиття від 25 квітня, яку він спочатку підписав, і в якій він погодився заплатити 54,20 долара за акцію.

Видання пояснює: це важливо, оскільки Маск намагався в судовому порядку відмовитися від угоди. Розгляди призначили на жовтень.

У відповідь Twitter повідомив у вівторок:

"Ми отримали листа від сторін Маска, який вони подали до SEC. Компанія має намір закрити угоду за ціною 54,20 долара за акцію".

Водночас у компанії не уточнили, чи готові відмовитися від судового процесу проти Ілона Маска.

Ілона Маска більше не чекають у Житомирі

На початку 2021 року президент України Володимир Зеленський запросив американського підприємця Ілона Маска до Музею космонавтики імені Сергія Корольова, що у Житомирі.

Проте кілька днів тому Маск відзначився тим, що опублікував скандальні умови для "миру" між Україною та Росією. Мільярдер запропонував остаточно визнати анексований Крим російським, а на захоплених окупантами територіях України провести "референдуми" під наглядом ООН. Такі заяви не просто здивували, вони сколихнули весь світ.

В Україні не забарилися відповісти Ілону Маску на його "пропозиції". Президент опублікував опитування: "Який Ілон Маск вам більше подобається – проукраїнський чи проросійський".

Радник голови ОП Михайло Подоляк пояснив, що Україна має звільнити свої території, включаючи Крим, а російських військових злочинців має засудити міжнародний трибунал.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник повідомив, що єдиним результатом таких пропозицій Маска стане лише те, що "жоден українець не купить його чортову "Теслу".

Про реакцію соцмереж не важко здогадатися. Серед іншого, бізнесмена попередили, що у Житомирі на нього більше не чекають.

Раніше ми писали, на скільки впали акції Маска після заяв про війну в Україні. Також ми розповідали, чим заробляє Ілон Маск.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.