Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Тепер жоден українець не купить "Теслу". На скільки впали акції Маска після заяв про війну

Стрімке падіння акцій Tesla зафіксоване о 21:40, а після опівночі вони опустилися на максимально низький рівень

Колаж: Pro Гроші

Акції Tesla обрушилися після заяв Ілона Маска

Колаж: Pro Гроші

Після того як мільярдер Ілон Маск ввечері 3 жовтня опублікував своє бачення "умов" завершення війни в Україні, акції його компанії Tesla різко втратили в вартості.

Про це свідчать дані біржі Nasdaq.

До публікації заяв вартість однієї акції становила 265,25 дол. Однак за півгодини вона стрімко опустилася до 243,40 дол. Найнижчою ціна була близько першої ночі і становила 241,09 дол. за одну акцію. Таким чином акції компанії Tesla втратили понад 9% вартості.

Падіння акцій Tesla тривало протягом усього дня. Наразі компанію оцінюють у 706 мільярдів доларів.

Зухвалі "твіти" Маска

Учора американський бізнесмен у своєму Twitter опублікував кілька постів зі своїм "баченням" ситуації навколо України. Зокрема, він запропонував умови "українсько-російського миру". Серед них :

  • Відновити вибори в анексованих регіонах під наглядом ООН. Росія має піти, якщо на це буде воля народу.
  • Крим залишається частиною Росії, як це було з 1783 року (Маск уточнює, що Хрущов нібито припустився "помилки", включивши Крим до складу України).
  • Забезпечити водопостачання анексованого Криму.
  • Україна має залишитися нейтральною.

Також Маск зауважив, що Росія проводить часткову мобілізацію через те, що Крим під загрозою. І спробував залякати тим, що смерть з обох сторін буде нищівною.

"Населення Росії в 3 рази перевищує населення України, тому перемога України в тотальній війні малоймовірна. Якщо ви дбаєте про народ України, шукайте миру", – написав Маск.

Ці його заяви та "пропозиції" сколихнули весь світ. В Україні не забарилися із відповіддю. Зокрема, президент Володимир Зеленський опублікував опитування "Який Ілон Маск вам більше подобається – проукраїнський чи проросійський?".

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк відповів Маску, що Україна має звільнити свої території, включно з Кримом, а російські воєнні злочинці мають бути засуджені міжнародним трибуналом.

А у відповідь на твіт Маска посол України в Німеччині Андрій Мельник написав: "Єдиний результат: тепер жоден українець не купить твою чортову "Теслу".

Раніше ми розповідали, чим заробляє Ілон Маск. Також ми пояснювали, якими санкціями для РФ обернулася незаконна анексія українських територій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.