Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Конфіскували у росіян: столичний ТРЦ Ocean Plaza став державним

Один із найбільших торговельно-розважальних центрів Києва остаточно звільнили з-під влади росіян

Фото: Google, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

ТРЦ Ocean Plaza переходить у власніть держави

Фото: Google, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

11 квітня 2023 року набуло чинності рішення Вищого антикорупційного суду щодо конфіскації двох третин у ТРЦ Ocean Plaza, які належали російським власникам.

Інформація про це з'явилася у Єдиному реєстрі судових рішень.

Відомо, що наприкінці першого місяця весни колегія суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду розглядала можливість погодити апеляційне провадження щодо конфіскації у росіян торгового центру у Києві. У підсумку скаргу відхилили.

Зазначається, що сталося це через те, що скарга надійшла від компанії Jupiter Nine Trust Company Limited, яка не є стороною в адміністративній справі за позовом Міністерства юстиції України.

Відповідачами за позовом були російський олігарх Аркадій Ротенберг, його син Ігор Ротенберг та бізнес-партнери Олександр Скоробагатько та Олександр Пономаренко.

Зазначимо, що ще 33% Ocean Plaza контролює вітчизняний девелопер UDP Holdings Limited бізнесмена Андрія Іванова.

Що відбувається з ТРЦ

Навесні минулого року Печерський райсуд Києва наклав арешт на будівлю торговельно-розважального центру Ocean Plaza. Контрольний пакет акцій компанії, на яку записаний ТРЦ, належить сімʼї та партнерам друга Путіна, російського олігарха Аркадія Ротенберга.

2 серпня того ж року суд скасував своє рішення, за кілька днів під арештом опинилися корпоративні права компаній-власників ТРЦ, які передали Національному агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Відтоді агентство займалося пошуком управителя для отриманих корпоративних прав. Проте, як зазначали в агентстві, це доволі непросто.

Натомість 20 березня 2023 року стало відомо, що Вищий антикорупційний суд (ВАКС) погодив рішення щодо конфіскації активів російського олігарха Аркадія Ротенберга в Україні.

За словами очільника фракції "Слуга народу" Давида Арахамії усе, що належало олігарху із РФ, передадуть в управління Фонду держмайна.

"Ми попереджали, що російські олігархи заплатять за злочини проти України. У гру входять механізми притягнення росіян до юридичної відповідальності", – підкреслив він.

Раніше ми розповідали, які суші-ресторани з РФ продовжують працювати в Україні, попри війну. Також ми писали, чому Україна досі не отримала майже 3 млрд доларів з продажу ФК "Челсі" російським підсанкційним олігархом Романом Абрамовичем.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.