Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У столиці відновить роботу один з найбільших ТРЦ — дата

Торговельно-розважальний центр Ocean Plaza у Києві планують відкрити 22 листопада

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

ТРЦ не працював з лютого

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Один із найбільших ТРЦ Києва Ocean Plaza відновлює роботу з 22 листопада. З кінця лютого ТРЦ не працював.

Про це йдеться в повідомленні до орендарів, яке є у розпорядженні Forbes.

"Повідомляємо, що з 22 листопада 2022 року ТРЦ Ocean Plaza відновлює роботу. Просимо здійснити підготовку приміщень до вищезазначеної дати", — йдеться в листі.

Про порядок проведення робіт та ввезення чи вивезення товару орендарів повідомлять додатково.

Нагадаємо, ТРЦ Ocean Plaza зачинений з кінця лютого. До повномасштабної війни з Росією він був майже повністю заповнений орендарями. За даними UDP, в ТРЦ працювало 5 000 підприємців та найманих співробітників. За оцінкою Forbes, вартість Ocean Plaza — 180 млн доларів.

В Офісі президента ще в березні розглядали питання націоналізації Ocean Plaza, розповів Forbes на умовах анонімності юрист, який консультує ОП.

На початку серпня орендарям ТРЦ повідомили, що він відновить роботу з 11 серпня. Пізніше ТРЦ переніс відкриття на невизначений термін, назвавши причиною затримку поставок товару та неможливість своєчасно відкрити деякі магазини.

Чому ТРЦ так довго не відкривався?

10 травня Печерський райсуд Києва арештував будівлю торговельно-розважального центру Ocean Plaza. Контрольний пакет акцій компанії, на яку записаний ТРЦ, належить сімʼї та партнерам друга Путіна, російського олігарха Аркадія Ротенберга.

2 серпня той же суд скасував своє рішення, за кілька днів під арештом опинилися корпоративні права компаній-власників ТРЦ, які передали Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

АРМА мала знайти управителя для отриманих корпоративних прав. Проте, як казали в агентстві, це може бути непросто.

Фонд гарантування продає ТРЦ "Магелан" у Києві

12 жовтня в системі Prozorro відбувся аукціон з продажу активів АТ "МР Банк", який ліквідується Фондом гарантування вкладів. На продаж виставили права вимоги за кредитними договорами, дебіторську заборгованість та об’єкти нерухомості "МР Банку", зокрема – ТРЦ "Магелан".

Початкова ціна реалізації лота складала 3,163 млрд грн.

25 лютого НБУ ухвалив рішення про ліквідацію АТ "МР Банк". Цей банк є дочірнім банком російського Сбербанку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.